Ваксината обучава организма да си направи антиген. Тона заяви пред

...
Ваксината обучава организма да си направи антиген. Тона заяви пред
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: РНК-ваксината обучава организма да си изгради антиген

Ваксината образова организма да си направи антиген. Тона съобщи пред БТВ проф. – ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология. Според нея този метод е иновационен.
“Досега всичко, което знаем, че се ползва при подготовката, е безвредно. Не ми се има вяра при тази режисура да има каквато и да било заплаха “, разяснява тя. “Ваксината на Pfizer на процедура е изкуствено основана РНК, която се поставя в една дребна липочастица. Тази липочастица с РНК се вкарва в организма на индивида, влиза в цитозола на клетката, а не в ядрото и стартира да синтезира молекулите, за които дава отговор тази част от РНК, която е вкарана в липозомата. В резултат се намножава вирусен белтък, който не е жив, който съставлява антиген. Срещу този антиген организмът ще си направи антитела “, изясни проф. Аргирова.
 Проф. Асен Балтов: Ваксините няма да са наложителни, само че може би по-нататък ще има други условия Проф. Асен Балтов: Ваксините няма да са наложителни, само че може би по-нататък ще има други условия
" Това, което се случва с имунизациите против COVID-19, е революционно. Свидетели сме по какъв начин безусловно за по-малко от година, нещо, което в нача...
“Доверявам се на специалистите, логиката на тази ваксина е, че не е основана за две седмици, има огромна разработка за SARS–1, просто съумяха да вземат същата технология и модифицираха за Коронавирус “, означи и Кирил Петков - бизнесмен и основател на Центъра за приложни проучвания и нововъведения в естествените науки (CASI). Двамата са създатели на плана за Регионална генетично-диагностична мрежа с Координационен център по био сигурност.
“Един от методите да не се затваря стопанската система и да не се основава такова огромно напрежение в лечебните заведения е посредством всеобщо тестване, само че за това би трябвало инфраструктура. Това значи лаборатории и хора, които могат да работят в тях. Идеята е да има във всеки регионален град такава лаборатория, в петте медицински университета да има място къде да се образоват фрагментите за тези лаборатории, а на тях да не се гледа като лаборатории единствено за Коронавирус “, изясни Кирил Петков пред БТВ. Той напомни още, че действително медицината през днешния ден може да диагностицира всевъзможни заболявания доста по-рано посредством ДНК технологиите и в действителност по думите му по този начин играем за предварителна защита, а не за лечение. “Нашата концепция е всеки жител да може да потърси в своята област помощ за някакво тестване. Тези лаборатории, които замисляме, не са наложително към лечебните заведения “, уточни и проф. Аргирова. “Идеята е частният бранш, плюс лечебните заведения и университетите, да създадем една съгласуваност и да вкараме България в една съвременна фаза на опазване на здравето “, сподели Кирил Петков. Според проф. Аргирова е допустимо в период от година и половина – две, този Координационен център да проработи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР