Важното е товарът на заседналия край местността Яйлата кораб Vera

...
Важното е товарът на заседналия край местността Яйлата кораб Vera
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Важното е товарът на Vera Su да бъде безопасно изваден, корабът е стабилизиран

 Важното е товарът на заседналия край местността Яйлата транспортен съд Vera Su да бъде безвредно изваден, съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на брифинг на Националния координационен щаб. Преди това, Главният шеф на Групово дело " Аварийно-спасителна активност “ в Морска администрация – Варна Румен Николов осведоми, че плавателният съд е нормализиран и е в хоризонтално състояние.

Товарът не е рисков, само че не би трябвало да се подхваща технология, която би довела до замърсяване. Затова би трябвало да се работи структурирано, малко по малко, бе безапелационен министър Алексиев.

Три са главните задания за вчерашния ден - нов водолазен оглед на кораба, източване на част от горивото, с цел да не се допусне разлив и снемането на показания от прокуратурата на част от екипажа, уточни.

Щабът регистрира, че продължава източването на горивото от плавателния съд, само че ще бъдат непокътнати количества за поддържане на живота на елементите. Предстои подводен оглед на кораба и може да се направи опит да се запуши пробойната. В идващите 2-3 дни се чака идване на спомагателни баржи за подпомагане при разтоварване на товара.

" Получаваме извънредно подпомагане от екипажа, който оказа помощ при източване на водата от плавателния съд “, сподели Николов.

Набелязани са съответни дейности за запазване на околната среда. Ще бъде изпратен граничен катер, който ще смъкна част от екипажа на сушата, с цел да бъдат снети показания като част следствието, което е почнало още на 21 септември, стана ясно още от брифинга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР