Важно е да следите количеството урина, което вашата котка отделя.

...
Важно е да следите количеството урина, което вашата котка отделя.
Коментари Харесай

Колко често уринират котките?

Важно е да следите количеството урина, което вашата котка отделя. По този метод може да установите на време, в случай че тя страда от някаква болест или синдром.

Ако употребявате котешка тоалетна, която всмуква изпражненията, можете да забележите мокрите петна. Една котка на междинна възраст отделя към 3 шепи урина дневно.

Редовното разчистване на котешката тоалетна е от извънредно значимо значение. Ако котката уринира нередовно или урината и е по-тъмна и с неприятна миризма, може да страда от зараза на пикочните пътища, бъбречно или чернодробно заболяване или захарен диабет. Всичко това може да бъде и признак за артрит, който прави ходенето до тоалетна и изхождането извънредно мъчно.

Запушването на уринарния тракт сигнализира за неотложно посещаване при ветеринар. Това заболяване може да се излекува, само че времето има голяма и значима роля. Котката би трябвало да получи помощ колкото се може по-бързо, тъй като могат да се развият съдбовни затруднения. Част от признаците са напрежение по време на изхождане, само че без никакъв резултат, плачене по време на уриниране и постоянно вървене до тоалетна.

 Котка

В най-лошия случай вашата опашата домашна фаворитка може да страда от урологичен синдром. Това съставлява група от признаци, които включват кръв в урината, болежка по време на уриниране, чести опити за изхождане и по-рядко – цялостно задръстване на пикочния канал.

Не забравяйте да следите отделянето на урина от вашата котка всеки ден. Не лишава кой знае какъв брой време и може да ви помогне да реагирате по-бързо, в случай че нещо ви тормози.

Също по този начин е доста значимо да сменяте тоалетната на всеки 24 часа. По този метод освен ще поддържате добра хигиена, само че и в случай че се появи някакъв стеснителен знак за проблем, ще можете да реагирате на време.

 Котки

Отглеждането на домакински любим е както приятна, по този начин и виновна задача. Също както ние хората съблюдаваме персонална хигиена и посещаваме доктор, в случай че нещо не е наред със здравето ни, би трябвало да оказваме помощ и на котката да се усеща добре. Ние сме виновни за това, тя да се храни уравновесено, да се имунизира на време и да пораства здрава и щастлива.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР