Важна промяна от Кремъл, която ще засегне и доста хора

...
Важна промяна от Кремъл, която ще засегне и доста хора
Коментари Харесай

Важна промяна: Кремъл намали рязко термина денацификация в руските телевизии, защото руснаците не го разбират

Важна смяна от Кремъл, която ще засегне и много хора у нас, които употребяват посочената терминология за пояснение на " профилираната военна интервенция ".

Кремъл фрапантно понижи потреблението на термина " денацификация ", който съветският президент Владимир Путин, наред с " демилитаризация ", уточни като причина за начало на войната в Украйна, оповестяват публицистите от Telegram канала " Проект ", като се базират на източници в Кремъл.

Изданието отбелязва, че в речта си на 24 февруари Владимир Путин назова „ демилитаризацията “ и „ денацификацията “ на Украйна за цели на по този начин наречената специфична интервенция (както в Русия назовават войната), съобщи Актуално.

Тъй като изказването му било квалифицирано в атмосфера на секретност, специалистите нямали време да проработят употребяваните термини, по тази причина в съветските прокремълски медии трябвало безпределно да повтарят за " денацификацията ", отбелязва „ Украинская истина “. Почти незабавно станало ясно, че терминът е несъответствуващ. Около седмица след началото на войната Кремъл изискал от своите социолози да проведат закрити телефонни изследвания на публичното мнение, в това число въпрос за отношението на руснаците към главните тези на пропагандата. Четирима събеседници - почитан медиен управител и близки до Кремъл социолог и политически технолог настояват, че респондентите не могат да обяснят какво значи " денацификация ".

Освен това на хората им било мъчно даже да произнесат тази дума, споделя един от събеседниците. Събеседникът се оплаква пред публицистите, че по-късно станала каша – „ всяка седмица търсели нови думи, само че не намирали нищо уместно “. В резултат управляващите решили фрапантно да съкратят използването на думата „ денацификация “ в ефир, само че било невероятно да я изоставят изцяло – „ не може просто да се не помни задачата, изразена от президента “. Изданието „ Проект “ оповестява, че това може да се види в ефира на основния пропагандист на Кремъл Дмитрий Кисельов. В първото лъчение след началото на войната той изяснява смисъла на " денацификация " най-малко седем минути. Но към този момент през април той или въобще не употребява термина, или го прави един път за цялото предаване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР