Важна политическа заявка, която подкрепя нарече идеята на Мария Габриел

...
Важна политическа заявка, която подкрепя нарече идеята на Мария Габриел
Коментари Харесай

Иванов за махането на Гешев: Трябва дълбока промяна, не освобождаването на един уморен кон

Важна политическа поръчка, която поддържа назова концепцията на Мария Габриел за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев Христо Иванов. Такъв коментар направи той в коридорите на Народното събрание.

И наши министри, и предходни министри пробваха. Въпросът е дали няма да се трансформира в следващия изработен опит при този състав на Висш съдебен съвет, разяснява Иванов. И попита дали има изясненост по какъв начин може да се избира идващият състав на Висш съдебен съвет и да има надзор над основния прокурор. 

Всички разбираме, че след странния случай с Гешев, който повдигна толкоз подозрения за инсценировка, той към този момент е непоносим и за тези сили, които го подкрепяха, добави Иванов.

И изясни, че не става дума за освобождение на един човек, който е достигнал своята полза. Не просто жест, а да води до дълбока смяна на системата.

Въпросът е каква е концепцията да се промени прокуратурата и цялата система, която прави неосъществим освен Гешев, само че преди него и Цацаров и Филчев. Как си показва конституционните промени, с цел да не стане просто промяна на един неуместен основен прокурор с фасада със същото значение, добави Иванов.

Виждам отчитане на действителности, желая да видя дали то включва основни хрумвания за дълбока смяна в прокуратурата или просто освобождение от един изтощен и изхабен кон, разяснява още Иванов.

Той описа, че дължи персонално опрощение на Мария Габриел за неуспеха на срещата с ПП-ДБ през днешния ден, тъй като той е повдигнал тематиката, че на тази среща е редно да участват всички водачи. Надявам се, че такава среща ще има, тъй като това не би трябвало да е просто протоколна среща. Не бива да се отхвърляме от напъните да има държавно управление, добави Иванов.

Трябвало да се откри метод да има държавно управление и да има правосъдна промяна.

Но бе безапелационен, че въобще не се водят диалози за запълване на " празните кутийки " за министри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР