Важна космична новина долетя от Русия. Най-голямата по площ и

...
Важна космична новина долетя от Русия. Най-голямата по площ и
Коментари Харесай

Русия взе решение да се откаже от Международната космическа станция и да изгради своя орбитална структура

Важна " космична " вест долетя от Русия. Най-голямата по повърхност и една от най-важните страни в галактическите проучвания и нововъведения ще напусне Междунадорната галактическа станция. Това ще се случи след 4 години, когато Русия възнамерява да сътвори нова орбитална станция. " Честно е да предупредим интернационалните си сътрудници за нашите решения в тази тенденция ", изясни вестта вицепремиерът Юрий Борисов. Съдбовното решение за отделянето на федерацията от МКС е взето на 12 април, Денят на космонавтиката, съвмествно с президента Владимир Путин.

" Русия възнамерява да сътвори лична национална галактическа станция. МКС е съществено остаряла и държавното управление предлага авансово да беседва с задграничните сътрудници ", сподели Борисов.

На собствен ред ръководителят на Руската академия на науките Александър Сергеев на съвещание на президиума на академията съобщи, че чака началото на финансирането за основаването на съветска орбитална станция.

Необходимостта от основаване на нова станция, заради механически проблеми на съветския сегмент на МКС, беше оповестена от шефа на полета на съветския сегмент на МКС Владимир Соловьов. В съветския сегмент на МКС бяха открити пукнатини, през които излиза въздух. Те са запечатани, само че дребен теч продължава.

След 2025 година Соловьов предвижда лавинообразен неуспех на голям брой детайли на МКС и прави оценка разноските на Русия за МКС на 10-15 милиарда рубли. Соловьов прикани Кримъл да преразгледа момента на по-нататъшното присъединяване на Русия в плана на МКС и да се концентрира върху осъществяването на програмата за националната орбитална станция.

През октомври Соловьов разкри образа на нова съветска орбитална станция. Предвижда се тя да включва най-малко пет модула: главен модул; целеви индустриален модул; модул за материална поддръжка (склад); платформен модул за сглобяване, изстрелване, приемане и обслужване на галактически кораби; търговски модул за настаняване на четирима туристи с два огромни илюминатора.

Станцията е модулна, всеки един детайл ще може да бъде подменян. Тя ще бъде по-голяма от " Мир " по мярка, ще лети в орбита с надморска височина от 400 километра и надолнище от 98 градуса.

В плана за Международната галактическа станция вземат участие 15 члена, от които пет са главните: Русия , Съединени американски щати, Канада, Япония и Европейската галактическа организация. Изграждането на станцията стартира през 1998 година, а е " обитаема " от 2000 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР