Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката,

...
Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката,
Коментари Харесай

Радев: Ефективни стачни действия са сериозно предизвикателство за една електроенергийна система

Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката, която успяхме дружно да изработим. Те са една основна част от нашата сериозна инфраструктура. Ако приказваме за ефикасни протестни дейности, в най-критичното и най-голямо ползване при неблагоприятни климатични условия, те ще имат своето отражение, съобщи енергийният министър Румен Радев пред БТВ.

 

Той изясни, че не е знаел, че се приготвят ефикасни протестни дейности.

 

По думите му настояванията на протестиращите за евакуиране на териториалните проекти са странни.

 

Много е необичайно настояването териториалните проекти да не бъдат внасяни понастоящем да бъдат оттеглени. Те са единственият инструмент на взаимност, който разрешава да стартираме да решаваме оня проблем, за който намекнах и при едно изявление. А точно " слона в стаята " - годините превземане, че няма да свършим никакъв преход, сподели той.

 

Радев добави, изтеглянето на проектите е отвод и страната ни ще излезе от обстановката на водене на договаряния.

 

Той разяснява и обстановката в Близкия изток.

 

Не употребяваме енергийни запаси от този район включително и по повод доставки на природен газ. Естествено всяка война като всяко едно сходно злощастие се отразява на пазарите. Така че тази неустойчивост на пазарите може би ще привнесе някакъв проблем, само че все още нямаме индикации. На газовите пазари за някакво въздействие не може да се приказва. Енергийната ни инфраструктура е в положително положение. Не се постанова повишение на равнището на обезопасяване на енергийната инфраструктура у нас, сподели Радев.

 

Министърът засегна и тематиката с претенции избор на съмнение от опозицията. По думите му той е безпочвен.

 

Оставката не е в джоба ми, а в ръцете на премиера. До момента виждам, че той има доверие в това, което върша, изясни още енергийният министър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР