Вагит Алекперов, съсобственик, президент и основател на най-голямата в Русия

...
Вагит Алекперов, съсобственик, президент и основател на най-голямата в Русия
Коментари Харесай

Вагит Алекперов напуска ръководството на Лукойл

Вагит Алекперов, съсобственик, президент и създател на най-голямата в Русия частна петролна компания "Лукойл ", реши да се отдръпна от поста си

Той също по този начин се отдръпва и от Борда на шефовете на компанията, се споделя в изказване на "Лукойл ", представено от ТАСС и

Вагит Алекперов напуща компанията след 29 години работа в нея. Той е определен за неин президент и ръководител на Борда на шефовете през 1993 година. Самата компания "Лукойл " е основана на 5 април същата година.

"Съответните заявки за овакантяване бяха изпратени през днешния ден до ръководителя на Борда на шефовете на компанията ", оповестяват от "Лукойл ".

От компанията означават, че Алекперов не има надзорен пакет акции на "Лукойл ". Пряко като акционер той има единствено 3,12% от акциите, а също по този начин под негов надзор са още 5,43% от акциите без право на глас, които Алекперов има посредством фондове.

На 14 април Англия наложи наказания по отношение на Алекперов. Така той за първи път попадна под ограничаващите ограничения на една от Западните страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР