Вагит Алекперов, който е акционер, президент и основател на най-голямата

...
Вагит Алекперов, който е акционер, президент и основател на най-голямата
Коментари Харесай

Вагит Алекперов се оттегля от Лукойл

Вагит Алекперов, който е акционер, президент и създател на най-голямата частна нефтена компания в Русия – " Лукойл ", напуща поста си, както и съветът на шефовете на сдружението, се показва в негово известие, представено от съветските медии в четвъртък.

Това става, откакто Алекперов попадна за пръв път под ограничаващите ограничения, наложени от западни страни против представители на Русия поради нашествието ѝ в Украйна. На 14 април Англия му наложи наказания.

Алекперов напуща компанията след 29 години работа в нея. Той е определен за неин президент през 1993 година Самата компания е основата на 5 април същата година.

" Съответните заявки за овакантяване са подадени от ръководителя на съвета на шефовете на компанията ", оповестяват от " Лукойл " и означават, че Алекперов не е акционер с надзор върху компанията. Той има директно 3.12 на 100 от капитала на петролния колос, а през фондове има още 5.43 на 100, само че те не му дават право на глас.

Още в четвъртък ще се събере съветът на шефовете на " Лукойл " с цел да разиска избора на краткотрайно изпълняващ длъжността до провеждането на изключително заседание на акционерите.

Според източници на РБК за подобен ще бъде назначен първият изпълнителен вицепрезидент на компанията Вадим Воробьев, който работи за нея от над 20 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР