Вадим Денисенко, журналист и бивш депутат от Украйна, който сега

...
Вадим Денисенко, журналист и бивш депутат от Украйна, който сега
Коментари Харесай

Три години без право на украинците да напускат страната след победата: идеята предизвика буря

Вадим Денисенко, публицист и някогашен народен представител от Украйна, който в този момент управлява мозъчния концерн Украински институт за бъдещето, счита, че даже след края на войната възбраната за мъже да пътуват в чужбина би трябвало да бъде удължена най-малко с още 3 години. Според него в противоположен случай това ще докара до обстоятелството, че украинците няма да оцелеят като нация. Денисенко разгласява това предложение на страницата си във Фейсбук.

В същото време той означи, че евентуално би трябвало да има законни способи за овакантяване - да вземем за пример за лекуване на военни, участници във военни дейности.

" С един размах да отвориш границите, както беше преди 24.02.22, значи да загубиш плюс милион. Сега в чужбина са към 7 милиона, половината ще се върнат. Всички, които пишат за сложни ограничения за връщане, са ловкост. Реални всеобхватни ограничения няма и няма да има. За страдание ", написа Денисенко.
 Вадим Денисенко Снимка: Фейсбук
Виктор Таран, началник на Центъра за образование на оператори на БЛА Крук, реагира на тази обява на Денисенко, също на страницата му във Facebook.

" Според мен всяко иго е разрушително. Необходимо е не да се не разрешава напускането, а да се стимулира да останеш ", написа Таран.

Според него, в случай че на мъжете им бъде неразрешено да пътуват в чужбина даже след успеха на Украйна, тогава някои от тях въпреки всичко ще намерят опция да го създадат. Но в случай че мъжете са стимулирани, тогава противоположното, да вземем за пример, студентите ще стартират да се връщат в Украйна.

" Честно казано, необичайно е да чуя, че Институтът за бъдещето ни връща в руското минало. Предлагам да не стопираме, а да предложим неотложно лишаване на паспортите на всички ", написа Таран.
 Виктор Таран Снимка: Фейсбук
И под поста на Денисенко, и под поста на Таран избухна същинска полемика за това, написа Fokus. Един от коментаторите написа, че в случай че се вземе такова решение, " всичко живо ще избяга " от Украйна и няма да останат хора в страната със забрани. Друг коментатор написа, че сходна политика обезсърчава тези, които имат такива проекти, да се върнат и форсира процеса на взимане на решение за тези, които към момента се съмняват дали да изоставен или не.

Друг коментатор написа, че в този случай е належащо да се върнат работните дни, груповите ферми, непотребните бюджетни заеми, да се отнеме цялата благосъстоятелност и да се даде на страната, да се поробят всички и да се закарат в трудовата войска. Освен това един от коментаторите написа, че „ това не е Институтът на бъдещето, а Институтът на руското минало “.

Примери за други мнения можете да видите по-долу.
 мнения    мнения Снимка: Фейсбук
Според Европейската бизнес асоциация военното състояние и общата готовност ще продължат, което ще се отрази отрицателно на пазара на труда в Украйна през 2023 г. Най-стресовата обстановка за бизнеса се следи в западния район, където компаниите имат най-вече мобилизирани служащи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР