В заявление по ЗДОИ до Министерството на енергетиката ПП АБВ

...
В заявление по ЗДОИ до Министерството на енергетиката ПП АБВ
Коментари Харесай

В заявление по ЗДОИ до Министерството на енергетиката АБВ настоя за наличната информация по Договора между АЕЦ „Козлодуй“ и „Уестингхаус“ за доставка на ядрено гориво 

В заявление по ЗДОИ до Министерството на енергетиката Политическа партия АБВ настоя за наличната информация по Договора между АЕЦ „ Козлодуй “ и „ Уестингхаус “ за доставка на свежо нуклеарно гориво.

Партията изисква документ, удостоверяващ лицензирането на нуклеарно гориво на „ Уестингхаус “ за доставка за АЕЦ „ Козлодуй “, включително и за доставчика, или пък отговор за неналичието на подобен.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков неведнъж декларира, че подписването на въпросния нормативен акт е противоконституционно, каквото е и мнението на Агенцията за нуклеарно контролиране и на АЕЦ „ Козлодуй “. Той е безапелационен, че налице е недодялан напън, а промяна на горивото за реакторите на нуклеарната ни централа излага на риск освен България, само че и целия район. В коментара си във фейсбук ръководителят на АБВ дефинира този акт като закононарушение и показва  съмнение, че горивото на „ Уестингхаус “ има лиценз и за него липсва самостоятелен разбор. 

Беше осъществено най-голямото закононарушение против нуклеарната ни енергетика. 

Подписа се контракт, за доставка на американско нуклеарно гориво, с цената на тежки закононарушения.

Горивото е нелицензирано. Без разбор от производителите, за който сме им платили 5 милиона $. Затова се лежи в пандиза. 

Когато горивото съсипе блоковете, резултатът от “Чернобил ” ще ни се стори коледна задявка.

Г-н Радев, нарушителите имат имена. Но ще плащаме всички. 

Осигурихте ни да внасяме ток, осигурихте ни режим на тока.

Позор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР