В зависимост от породата, възрастта и възпитанието всички кучета притежават

...
В зависимост от породата, възрастта и възпитанието всички кучета притежават
Коментари Харесай

Кои са най-своенравните породи кучета?

В взаимозависимост от породата, възрастта и възпитанието всички кучета имат друг характер и темперамент. Специалистите считат, че всяка порода има свои най-ярко изразени самостоятелни черти. Така да вземем за пример едни от породите кучета са най-подходящи за лов, други пък са прелестен избор, в случай че имате деца, а трети - в случай че водите деен метод на живот.

Именно по тази причина при избора на домакински любим е значимо да се съобразите с темперамента на питомеца и дали са комплицирани в развъждането си. Ако за вас е значимо палето да е чинно и да извършва категорично вашите команди, тогава надалеч не всички породи кучета са най-хубавия избор за вас.

С инатестите и своенравните породи кучета ще е много мъчно да намерите по този начин да се каже общ език. Те се подават по-сложно на образование и дресировка, само че въпреки всичко не е невероятно, само че ще се наложи да положите много старания и да не се отказвате. Ето и кои са 3-те най-своенравните породи кучета:

Афганистанска хрътка

 Афганистанската хрътка е своенравно куче

Основната линия на характера на тези кучета е това, че са доста самостоятелни. Много от стопаните им споделят, че това е царя на четириногите другари. Породата се е употребила постоянно за лов, по тази причина животното е привикнало да взема всичките си решения независимо, като това му е заложено на генетично равнище.

Тези ловни кучета сигурно няма да ви носят пръчката или чехлите. Надменността и ината им ще създадат дресирането и възпитанието много комплицирано. Ако обаче осигурите на питомеца си нужните условия и грижи, тогава ще станете благополучен собственик на екзотична и доста самостоятелна порода, като също така тези кучета са доста предани на стопаните си.

Руска хрътка

 Борзой

По характера си тази порода доста наподобява на афганистанската хрътка. Отличава се със своята прелест и великолепие, което тъкмо отразява нейния характер. Много е инатеста и своенравна, като постоянно прави това, което точно тя желае. Стопаните на това куче споделят да вземем за пример, че в случай че след разходка те не желаят да влизат в дома, то нито с хитрост, нито с неистина няма да ги накарате да се приберат.

Също по този начин в домашни условия породата е кротка, само че на разходка ще можете да видите същинския темперамент на животното, което ще покаже цялата си мощ и мощност, гонейки се за своята плячка. Както и при афганистанската хрътка, по този начин и тук дресировката и образованието са много комплицирани. Според стопаните на породата обаче тези своенравни кучета се раждат с присъщ разсъдък и положително образование, като на практика не се нуждаят от в допълнение образование.

Чау чау

 Чау чау

За тази порода се споделя, че те имат най-сложния темперамент. От една страна те се нуждаят от вниманието на хората, само че от друга - те нямат потребност от вашето утвърждение. Поради тази причина е значимо да се заемете с възпитанието им още в първите месеци и да не отлагате.

Ако желаете да си вземете чау чау, тогава би трябвало да имате много корав темперамент, с цел да съумеете да се справите с доминантния манталитет на тези упорити и своенравни кучета. Важно е обаче да се означи, че макар своенравния темперамент тези кучета са доста предани и привързани към всички членове на фамилията, само че не всеки път са подготвени да се подчинят. Тази порода желае да се отнасяте с почитание към нея, по тази причина притежателите на чау чау би трябвало да демонстрират доста самообладание.

Ако обаче в действителност обичате животните и желаете да си вземете правилен другар, тогава даже своенравния темперамент няма да ви спре да извършите това. Бъдете сигурни, че същински обичаните животни ще ви се отблагодарят с доста топлота и любов без значение от породата и характера на кучето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР