В започна кампания по поставянето на трета, подсилваща доза ваксина

...
В започна кампания по поставянето на трета, подсилваща доза ваксина
Коментари Харесай

В Израел започна кампания по поставянето на трета доза ваксина на хора над 50 години

В стартира акция по слагането на трета, подсилваща доза ваксина против COVID-19 на лица на и над 50 години, оповестява изданието The Jerusalem Post, като се базира на изказване от кабинета на министър-председателя Нафтали Бенет, съобщи организация Фокус.

Решението е взето след дълготрайно съвещание на Консултативния комитет за имунизациите против и епидемиологичния надзор.

Здравните служащи, хората с висок риск от развиване на затруднения след заразяване с COVID-19, пандизчиите и надзирателите също дават отговор на условията за слагане на бустърна доза, разясниха от здравното министерство и прибавиха, че се водят спомагателни полемики за формулиране на окончателните насоки във връзка с другите възрастови групи.

„ Членовете на екипа работиха старателно, професионално и задълбочено и стигнаха до заключението, че третата ваксина за хора на възраст 50 и повече години и за медицински екипи е ефикасна и вярна “, сподели министър председателят Нафтали Бенет. „ Кампанията за имунизиране на хора на възраст 60 и повече години имаше огромен триумф. Над 750 000 души са били имунизирани до момента и ние продължаваме към идващия стадий. Това е значима стъпка в битката против пандемията и варианта „ Делта “, увери министър-председателят на еврейската страна.

По-конкретно се оповестява, че на 774 000 израелци над 60 години към този момент е сложена трета доза ваксина против ковид.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР