В започна изключване на електричеството, съобщиха местните медии, като причина

...
В започна изключване на електричеството, съобщиха местните медии, като причина
Коментари Харесай

Жега, суша и копаене за криптовалута спират тока в Иран

В стартира изключване на електричеството, оповестиха локалните медии, като причина се сочи жегата, засушаването, което въздейства на добива на сила от Водноелектрическа централа и възходящото търсене на електрическа енергия, което частично се дължи на добива на криптовалута.
Спирането на електрозахранването в пиковите летни месеци не е извънредно в Иран, само че в отчет на управляващите от този месец се споделя, че преваляванията са намалели с 43 % спрямо дълготрайното приблизително равнище за страната, предупреждавайки за понижено водоснабдяване за годината, съобщи БГНЕС.
 Иран даде обещание поддръжка на Хамас против Израел Иран даде обещание поддръжка на Хамас против Израел
Иран даде обещание на палестинското придвижване " Хамас " поддръжка в битката против Израел, съобщи ДПА. Командирът на бригадите " Кудс " на иранския година..
Техеран и няколко други града са наранени от ненадейно прекъсване на тока, което провокира недоволства от страна на потребителите, разстройства в бизнеса и развалени домашен уреди, заяви иранската държавна телевизия.
Зачестилите спирания на тока за столицата, провинциите Алборз и Хорасан Разави бяха оповестени от провинциалните електроразпределителни компании, като кварталите губят ток за най-малко два часа до вечерта. Техеран е претърпял къси непланирани спирания в събота, споделиха репортери на Франс прес. Спирането на тока е засегнало и други огромни градове като Шираз и Исфахан от петък, оповестяват организации ИРНА и ИСНА. Националната мрежа има компликации заради сушата, както и от " повишение на температурата и потреблението и нов феномен, наименуван криптовалути ", заяви ИСНА, цитирайки шефа на националната електрическа компания Мохамад Хасан Мотевализаде.
Ирански чиновници постоянно упрекват „ противозаконни “ криптовалути за потребление на големи количества електрическа енергия посредством по този начин наречения блокчейн развой, употребен за генериране на скъпи цифрови активи като биткойн.
Говорителят на електрическата компания Мостафа Раджаби Машхади съобщи в събота, че компанията е понижила мощността на четири държавни органи с прекомерно огромна консумация, до момента в който записаните ферми за криптокопане непринудено са прекратили интервенциите, с цел да облекчат казуса.
 Иран за първи път удостовери договарянията със Саудитска Арабия Иран за първи път удостовери договарянията със Саудитска Арабия
Външното министерство на Иран за първи път удостовери, че ислямската република организира договаряния с районния си противник Саудитска Ара...
Затъмнението на Техеран в събота повлия и на двама шахматисти, състезаващи се в азиатско състезание, извършено онлайн, когато постройката на шахматната федерация остана без ток. " Двама от най-хубавите в Иран изгубиха (поради) ненадейно прекъсване на тока, " цитира ИРНА шефа на федерацията Мохсен Самизаде. Организаторът на надпреварата от иранска страна, Шади Паридар, сподели пред ИСНА, че играчите " се завърнаха в хотела си със сълзи на очи ". Държавната телевизия заяви, че мачовете не престават в неделя с аварийни генератори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР