В зала Съвременност“ на Културно-информационен център Безистен“ се състоя церемонията

...
В зала Съвременност“ на Културно-информационен център Безистен“ се състоя церемонията
Коментари Харесай

Тържествено бяха връчени наградите за медицина в Ямбол

В зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “ се състоя церемонията по връчване на премиите на Община Ямбол във връзка 7 април – Световен ден на здравето.
В словото си кметът на Ямбол благодари на медицинските служащи за това, че са останали в България, с цел да упражняват своята хуманна специалност: „ Вашата задача е виновна, сложна и благородна! Достойно е, че сте се посветили на призванието да спасявате човешки животи и да пазите здравето на хората, загърбвайки Вашите персонални грижи и проблеми. Пожелавам Ви да съумеете да предадете опита си и на Вашите по-млади сътрудници и специализанти, да им помагате и да бъдете до тях, до момента в който се учат. “
Отличените от профилираната комисия медицински служащи бяха единадесет.
Д-р Антон Ковачев, шеф на Отделението по образна диагностика в Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Пантелеймон “ – Ямбол, получи премията на името на Хипократ за високи достижения и принос в региона на хуманната медицина от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.
Председателят на Общинския съвет Антон Шиков връчи оценката „ Анка Александрова “ на Даниела Великова, здравна сестра в Спешно поделение на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ – Ямбол, за извънреден принос в региона на опазването на здравето.
Девет медицински служащи бяха удостоени с Почетен знак „ Герб на Община Ямбол “: стоматолозите доктор Гинка Господинова, доктор Недка Банчева и доктор Христо Желев, доктор Пенка Димитрова – шеф на Отделение по неонатология в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, доктор Веселин Цонев – шеф на Спешно поделение в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, доктор Владислав Влаев – доктор в Отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, Маргарита Димитрова Танева – старша здравна сестра на Пневмофтизиатрично поделение в МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ – Ямбол, Ангелина Динкова Колева – рентгенов лаборант в ДКЦ №1 – Ямбол, Пеньо Марков Петров – фелдшер в Центъра по незабавна здравна помощ – Ямбол.
Церемонията беше обогатена от произведения на Йохан Себастиан Бах, изпълнени от надарените музиканти от Камерен оркестър „ Дианополис “ Красимира Султанова /концертмайстор и първа цигулка/ и Мария Славова /орган/, както и от обичани български песни, изпети от певицата Пламена Ангелова, школувала гласа си в страната и в чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР