В южния украински град Херсон късно снощи отекна серия от

...
В южния украински град Херсон късно снощи отекна серия от
Коментари Харесай

Експлозии в окупирания Херсон, спря излъчването на руски телевизии

В южния украински град Херсон късно нощес отекна серия от детонации край телевизионната кула. Това докара до краткотрайно прекъсване на съветски телевизионни канали.

Според съветски медии ракетите са били изстреляни от позициите на северозапад, където се намират украинските сили. Херсон бе окупиран от руснаците при започване на войната.

Украйна заяви, че ударите са провокирали пожар и са довели до прекъсване на съветски малките екрани.

По-късно стратегиите им са били възобновени. Руските малките екрани започнаха да предават от Херсон предходната седмица, заяви съветската организация, без да посочи дали на територията на Хесон се излъчват други малките екрани, с изключение на съветски.

Русия е решена да укрепи контрола си върху града, само че жителите му не престават да излизат по улиците, с цел да стачкуват против окупацията.

Украинските управляващи споделят, че Русия е назначила собствен кмет на Херсон във вторник.

Някои поданици провеждат периодически антиокупационни акции и през вчерашния ден още веднъж се е събрало голям брой хора в центъра, а съветските сили са употребявали сълзотворен газ против тях.

" По време на кротичък проукраински протест на площад " Свобода " в град Херсон, военнослужещи от съветските въоръжени сили използваха сълзотворен газ и зашеметяващи гранати против цивилното население ", се споделя в известие от офиса на основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, написа novini.bg. То гласи, че минимум четирима души са били ранени и че прокуратурата води следствие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР