В Южна Корея започна разследване за установяване местонахождението на над

...
В Южна Корея започна разследване за установяване местонахождението на над
Коментари Харесай

Ужасяващо разкритие: Южна Корея разследва 420 бебета призраци

В Южна Корея стартира следствие за определяне местонахождението на над 400 " бебета призраци ", след две от тях бяха открити, убити от майка си малко след раждането им, съобщи Анадолската организация.

„ Общо 420 случая на „ бебе-призрак “ са предадени на полицията и 400 от тях сега се проверяват “, сподели неназован чиновник пред южнокорейските медии.

Досега е доказана гибелта на 15 бебета, осем от случаите се проверяват, до момента в който други пет са завършени, добави служителят.

Разследването беше подтикнато от откриването на телата на две бебета в ледник в региона на Сувон предишния месец.

Основният обвинен за убийството им е личната им майка, за която се счита че е направила закононарушенията през 2018 и 2019 година

Възмущение се изля в цялата страна след разкритията, като обществеността упорства за незабавни промени в съществуващия закон, с цел да се предотвратят сходни отвратителни злоупотреби.

Националното заседание на Южна Корея одобри законопроект и промени своя закон за попречване на " бебета призраци " предходната седмица.

С новия закон, признат от южнокорейските депутати, лечебните заведения са задължени да осведомят държавното управление за раждането на бебе в границите на 14 дни.

Чуждите жители, живеещи в страната, обаче са изключени от този закон.

По-рано единствено родителите трябваше да рапортуват на държавното управление за раждането на децата си в границите на един месец след раждането им, което позволяваше сходни злоупотреби. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР