В Южен спешно търсят преброители за кв. Беломорски Район „Южен”

...
В Южен спешно търсят преброители за кв. Беломорски Район „Южен”
Коментари Харесай

Преброяването започна: Домоуправители помагат в Тракия, в ...

В " Южен " незабавно търсят преброители за кв. " Беломорски "

Район „ Южен” съумя да активизира най-вече преброители, макар терзанието на хората да влизат в непознати домове поради пандемията. От общо 656 преброители и 199 контрольори за Пловдив в " Южен” са включени надлежно 160 и 22-ма. Това е разумно, тъй като регионът трайно излезе преди всичко в класацията по броя на популацията, изпреварвайки „ Централен”.

„ За страдание, от 22-ма контрольори 12 ще бъдат и преброители - толкоз не ни стигат. А още двама незабавно търсим за кв. „ Беломорски”, сподели зам.-кметът на „ Южен” Атанаска Тунтова. Служители, които от дълго време работят в кметството, напомнят, че през 2011 година единствено в този регион са били ангажирани 400 преброители.

Ползването на електронните услуги обаче в този момент е по-активно. Женя Петкова, секретар в „ Тракия”, добавя, че през 2011-а единствено 40 % от пловдивчани са показали данните онлайн. Сега се чака процентът да скочи до 70-80 %.

В „ Тракия” преброителите са 140, контрольорите - 30. Тези хора са задоволителни, даже има няколко искащи в запас, като на един преброител се пада сред 100 и 200 жилището. „ Хубавото е, че след образованието никой не се отхвърли, а и в „ Тракия” има доста млади фамилии, тъй че електронното броене при нас ще бъде предпочетено”, разяснява Петкова.

В региона, където съвсем всички живеят в блокове, е основан указател на етажната благосъстоятелност, както изисква законът. В кметството са организирали работата по този начин, че преброителите ще поддържат връзка с домоуправителите, защото входовете се заключват.

Препоръчахме да оставят известия по кое време в границите на одобреното време сред 8 и 20 часа ще посетят един или различен вход, с цел да се провеждат живеещите в жилищата, изясни Женя Петкова.

В „ Централен” са назначени 127 преброители и 42-ма контрольори. Според кмета Георги Стаменов данните за популацията на Пловдив - 450 000 души, не са действителни. Последната информация на ГРАО демонстрира, че в региона живеят по непрекъснат адрес 82 328 души (за съпоставяне - в " Южен " - 83 411), само че действително хората са повече, тъй като на мястото на доста къщи са издигнати и обитаеми кооперации и блокове, разсъждава Стаменов. Предполага, че част от новите жители не се записват. Реалната картина е значима, тъй като дава опция за по-добро обмисляне и администриране на услугите, акцентира районният кмет. Вузовете да вземем за пример изискват от първокурсниците такава регистрация. Заради неналичието на прецизен адрес се случва от кметството да изпращат писма, само че те се връщат, защото се оказва, че получателят живее на различен адрес.

Своеобразна карта със описи на адресите са подготвили в кметството на „ Източен” за над 90 преброители. „ Не беше елементарно да се намерят искащи да вървят по къщите, като се има поради, че би трябвало да влизат и в „ Столипиново”, споделя кметът на най-тежкия за обслужване регион Иван Стоянов. Голяма част от блоковете в махалата са без осветяване и асансьори. Секретарят Мирослава Сукарева твърди, че хората са готови, а тя самата ще образова от на следващия ден до петък сътрудниците в Стара Загора. Уточнява, че българските жители, които живеят повече от 12 месеца в чужбина, не е наложително да бъдат посочвани при преброяването. Те ще се преброяват в страните, където обитават.

В „ Северен” преброителите са 88, в „ Западен” - единствено 57. „ Седем, които бяха се записали, се отхвърлиха и не ни доближават 25 преброители, евентуално обезпокоени от новата вълна на пандемията”, изяснява кметът Димитър Колев. И поучава пловдивчани да попълнят данните онлайн, както самият той направи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР