В Ямбол образованието получава значителен тласък към бъдещето с благодарение

...
В Ямбол образованието получава значителен тласък към бъдещето с благодарение
Коментари Харесай

Ямбол инвестира в бъдещето: Обновление на две ключови училища

В Ямбол образованието получава забележителен подтик към бъдещето с с помощта на поддръжката на локалната община и стратегическото финансиране от страната . Две образователни заведения в града – Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн „ Кольо Фичето “ и Основно учебно заведение „ Йордан Йовков “, са в развой на подготовка за обновяване и рационализация, откакто техните планови оферти бяха утвърдени по програмата за развиване на образователната инфраструктура за интервала 2024–2027 година .

Проектът, очакван за гимназията, дава обещание цялостна реорганизация на съществуващите образователни работилници, което ще докара до обособяването на спомагателни пространства за на практика занятия . Сред плануваните действия са и цялостното възобновяване на външната настилка, усъвършенстване на архитектурната конструкция на постройките, както и увеличение на достъпността и функционалността на пространствата. От бюджета от 857 525 лв. са планувани и ограничения за замяна на дограма, усъвършенствания на отоплителната и електрическата система, както и вложения в енергоспестяващи технологии .

Основно учебно заведение „ Йордан Йовков “ също стои пред обилни промени, които ще му разрешат да премине към едносмесен режим на образование в сходство с нормативните условия. С финансиране от 948 663 лв. , учебното заведение ще се обогати с шест нови класни стаи, нова учителска стая и нови санитарни възли. Планува се също по този начин замяна на всички прозорци , създаване на рампи за налична среда и внедряване на енергийно ефикасни ограничения. Не на последно място, дворното пространство ще бъде обогатено с площадка за фитнес навън и облагородено с алеи .

След като договорите с Министерството на образованието и науката бъдат подписани, ще стартира и реализацията на двете планови оферти . Община Ямбол остава ангажирана с поддръжката и насърчаването на кандидатстването с планови оферти от страна на всички просветителни институции в града. Целта е ясна – рационализация на образователните заведения и основаване на модерни условия за образование и образование, отговарящи на актуалните условия и потребности. Крайният период за осъществяване и отчитане на дейностите е 31 декември 2027 година , като упованията са тези планове да донесат забележителна смяна в просветителната среда на Ямбол.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР