В Ямбол и село Бояджик започват събитията, посветени на 121-вата

...
В Ямбол и село Бояджик започват събитията, посветени на 121-вата
Коментари Харесай

Ямбол отбелязва 121 години от рождението на Джон Атанасов

В Ямбол и село Бояджик стартират събитията, отдадени на 121-вата година от рождението на Джон Атанасов, предава БНР. По мотив годишнината е планувана тридневна стратегия, готова от териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Ямбол и община Тунджа.

На 4 октомври се навършват 121 години от рождението на Джон Винсент Атанасов, чиито корени са от ямболското село Бояджик. Събитията по отбелязването на годишнината ще стартират през днешния ден с откриването на фото-документалната изложбата „ Джон Атанасов – бащата на компютъра “, която наблюдава визитите му в Ямбол и в село Бояджик – родното място на неговия татко.

Лекция на тематика " Какво не знаем за космоса и галактическите технологии " ще изнесе проф. Гаро Мардиросян от Института по галактически проучвания и технологии при Българската академия на науките, разясни Милен Михайлов, шеф на НТС- Ямбол:

" На 3 октомври ще се състои 20-ото подред издание на надпреварата по осведомителни технологии " Джон Атанасов – бащата на компютъра ", като награждаването ще се състои в петък в село Бояджик по време на празничната стратегия ", разясни Михайлов.

На 4 октомври пред паметника на Джон Атанасов в село Бояджик ще бъдат поднесени венци и цветя. Сутринта в градския парк на Ямбол ще се състои обичайния лекоатлетическия крос, отдаден на " бащата на компютъра ". Кросът се провежда за 12-и път и е за възпитаници от трети до осми клас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР