В Якутия е намерена първата идеално запазена пещерна мечка …Вечната

...
В Якутия е намерена първата идеално запазена пещерна мечка …Вечната
Коментари Харесай

В Якутия е намерена първата идеално запазена пещерна мечка

В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка …Вечната заледеност в Сибир продължава да се топи и заради това хората все по-често намират съвършено непокътнати остатъци от антични животни, умрели преди доста хиляди години (HiddenTruth.site).Във безконечната заледеност на Якутия са открити остатъци от пещерна мечка, както и на малко пещерно мече. Това са първите пещерни мечки, открити в толкоз положително положение.Siberian Times е първият, който написа за находката, като осведомят, че по-подробна информация ще оповестят скоро.Според един от водещите съветски специалисти по изчезнали типове животни от ледниковия интервал новите находки са от международно значение.

 C1 600x383 - В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка
Ученият Елена Григориева споделя:
“Днес това е първата и единствена находка от този тип – цялостен мъртвец на пещерна мечка с меки тъкани. Той е изцяло непокътнат, всички вътрешни органи и даже меки тъкани на носа са на място. Преди това бяха открити единствено черепи и кости. Тази находка е от огромно значение за целия свят. ”

 C2 437x600 - В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка
Овчари на северни елени от остров Болшой Ляховски (архипелаг Новосибирск), на континенталната част на Якутия, откриват останките на старата пещерна мечка и остатъци от мече. Не се оповестява кога са открити.

 C3 600x570 - В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка
Понастоящем, останките се изследват от учени от Североизточния федерален университет в Якутск, който е прочут с проучванията на изчезналите вълнести мамути и носорози. За проучването ще бъдат поканени и задгранични специалисти.Четете още: Във безконечната заледеност откриха куче на възраст 18 хиляди години

 C4 600x530 - В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка
Пещерната мечка (Ursus spelaeus) е праисторически тип, живял в Евразия през Средния и Късния плейстоцен (Pleistocene). Видът е липсващ преди към 15 хиляди години. Намерената стара мечка е умряла преди към 22-39,5 хиляди години.Изследователят в лабораторията на Музея на мамутите в Якутск – Максим Чепрасов, споделя:„ За да се дефинира точната възраст на находката, е нужен радиовъглероден разбор.Ще бъде направена научна стратегия за нейното изцяло проучване. Ще би трябвало да изследваме натрупа на мечката, употребявайки модерни научни способи за проучване – молекулярно-генетични, клетъчни, микробиологични и други. ”

 C5 600x403 - В Якутия е открита първата идеално непокътната пещерна мечка
Д-р Елена Григориева споделя:„ Изследването е планувано в огромен мащаб. “През последните години, във безконечната заледеност на Сибир са открити доста скъпи находки от праисторически животни: мамути, вълнести носорози, жребче, няколко вълчета и дребни на пещерен лъв.Това се дължи на топенето на безконечния лед, тъй че труповете на антични животни, умрели преди хиляди години, се оказват на повърхността.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР