В условията на световна пандемия Община Варна остава финансово стабилна.

...
В условията на световна пандемия Община Варна остава финансово стабилна.
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

 В изискванията на международна пандемия Община Варна остава финансово постоянна. Доказателство за това е и фактът, че през 2020 година бе доказан кредитният рейтинг на общината - със постоянна вероятност.

Това съобщи кметът при започване на сесията на Общинския съвет, който заседава през днешния ден и би трябвало да прегледа бюджета за 2021 година. Кметът напомни, че в бюджета са заложени ясни цели, като във всяка една от сферите на социално-икономическия живот има планувано нарастване на средствата – за обществени действия, обучение, опазване на здравето, спорт, просвета.

" Този бюджет ще даде опция за една радикална крачка напред във връзка с облагородяване на междублоковите пространства в обсега на целия град. Визирам този ангажимент, който сме поели наред с огромните инфраструктурни планове, тъй като хората би трябвало да живеят в модерна комфортна градска среда. Тези планове - за поправки на дребните улици, създаване на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, засягат стотици хиляди наши съграждани. Затова е значимо да бъдат осъществени. Вярвам, че в границите на тази сесия Общинският съвет ще поддържа проектобюджета, което ще ни даде опция да продължим решително напред ", разяснява още.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР