В условията на пандемия любителите на къпането в студеното море

...
В условията на пандемия любителите на къпането в студеното море
Коментари Харесай

В условията на пандемия:Моржуването привлича все повече ентусиасти

В изискванията на пандемия феновете на къпането в студеното море стават от ден на ден. Според експерти методът, прочут като " моржуване ", усъвършенства кръвообращението, контролира равнището на кръвната захар и укрепва имунитета.

В Бургас всяка заран, без значение от времето и атмосферните условия, хора с най-различни специалности стартират деня си с разходка по пясъка и плуване в морето.

Реставраторът Радостин Тодоров е измежду запалянковците, запалили се по " моржуването " около пандемията. Не се стопира пред нищо, даже и пред полицейските патрули, когато поради ограниченията разходките в Морската градина са неразрешени.

" Те не позволяваха на хората да бягат по алеята, само че на нас не ни вършиха забележки. Много боледувах преди да стартира. Откакто плавам - не ", споделя мъжът.

Студът калява. Дори минусовите температури през последните дни не стопират искащите да се потопят в ледените морски води.

Според превозвача Георги Шивачев всеки, който има задоволително предпочитание и подготовка, може да последва техния образец, стига да стартира в точния момент - да вземем за пример през лятото - и да продължава всеки ден.

" Организмът има свойството да се пренастройва и се получава. Когато човек се усеща некомфортно, по-лесно се отхвърля ", прибавя той.

За други " моржуването " се е трансформирало в част от ежедневната рутина.

" Аз по принцип вървя да плавам, само че в този момент почнах целогодишно към този момент. И към този момент настройката е такава, че ставам в 6 ч. и пристигам. Не мога да го пропусна. Това ти дава страховит заряд и сила, необикновено е ", споделя Димитър Кичуков, брокер на недвижими парцели.

По думите на архитекта Кирил Кирилов човек се усеща през целия ден пресен, жизнен, когато е почнал сутрините с въодушевление.

" Моржовете " споделят, че един път усетили удоволствието от плуването в студеното море, нищо не може да ги спре.

На първо време за всички искащи да се потапят в ледените води е задоволителен фургон край плажа, където да се преобличат и да пият чай.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР