В условията на нарастващо напрежение между Русия и САЩ първият

...
В условията на нарастващо напрежение между Русия и САЩ първият
Коментари Харесай

Русия коментира риска от война със Запада

В изискванията на възходящо напрежение сред Русия и Съединени американски щати първият посланик на Москва настоя, че страната му не желае да избухне спор, само че също по този начин предизвести, че няма да стои настрани и да гледа по какъв начин се подценяват добре изразени опасения за сигурността.

В петък сутринта външният министър Сергей Лавров бе запитан дали е допустимо да избухнат сражения, откакто договарянията за гаранции, че НАТО няма да се уголемява, са приключили в задънена улица, съобщи RT.

"Ако зависи от Руската федерация, няма да има война ", съобщи той. Ние не желаеме войни ", продължи той, само че акцентира, че формалните лица "няма да разрешат нашите ползи да бъдат брутално нападани или да бъдат подценявани ".

Според Лавров отговорът на Вашингтон на предложенията на Москва е "почти пример на дипломатическо благовъзпитание ". Въпреки това той съобщи, че отговорът на НАТО на двата съветски проектодокумента "е толкоз идеологизиран, че вдъхва изключителността на Алианса, неговата специфична задача, неговата специфична цел ".

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР