В усилията си да отправят необосновани обвинения срещу Китай САЩ

...
В усилията си да отправят необосновани обвинения срещу Китай САЩ
Коментари Харесай

Китай: Геноцидът в Синдзян е измислица на Тръмп

В напъните си да насочат голословни обвинявания против Китай Съединени американски щати фабрикуваха неистини по разнообразни способи. Администрацията на Джо Байдън продължи напълно с така наречен „ геноцид “ в Синдзян, което е „ лъжата на века “, измислена злонамерено от държавното управление на Тръмп. Байдън следва остарелия път на „ дипломацията на лъжите “. Това съобщи пред една от комисиите към Общото заседание на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Джан Джун, заяви Радио Китай.

Според него задачата е да се дискредитира Китай, да провокира борби и да „ токсини “ атмосферата на форума. 

" Фактите потвърждават, че измислиците на Вашингтон са напълно политически стимулирани и имат за цел да провокират безпорядък в Китай и да попречат на развиването му. Ако Съединените щати в действителност се интересуват от правата на индивида, би трябвало да помислят за своите проблеми в тази сфера и да извърнат внимание на своите закононарушения в историята; да подхващат съответни дейности за унищожаване на възходящата вътрешна расова дискриминация и да разрешат на хората да дишат свободно; да почитат и пазят правото на живот и здраве; да спрат с военните закононарушения и да работят за международния мир; да отстранен своеволните наказания, да не провокират повече филантропични рецесии и да отхвърлят двойните стандарти ", разяснява китайският представител.

През март Европейският съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия постановиха наказания на Китай поради нарушаването на правата на уйгурите. Китай отговори като включи 10 европейски политици в черен лист, измежду които е и българският евродепутат Илхан Кючук.

Мерките на Европейски Съюз са ориентирани против четирима китайски държавни чиновници, на които ще бъде неразрешено да влизат в страните от блока. Един от тях е осъден и с блокиране на имуществото му под юрисдикцията на Европейски Съюз. Според страните от Европейски Съюз глобените държавни чиновници са виновни за „ съществени нарушавания на човешките права “ на представители на уйгурското малцинство.

Китай от дълго време търпи рецензии за затварянето в концентрационни лагери на над 1 милион уйгури и представители на други мюсюлмански общности в западния регион Синдзян. Пекин назовава тези лагери центрове за превъзпитание и образование и оправдава съществуването им с битката против екстремизма и тероризма.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР