В управляващата коалиция зрее поредният кадрови скандал. Този път е

...
В управляващата коалиция зрее поредният кадрови скандал. Този път е
Коментари Харесай

В ДБ бесни на Тагарев - не е съгласувал с никого назначаването на новия шеф на Терем

В ръководещата коалиция зрее следващият кадрови скандал. Този път е поради назначението на новия началник на " Терем " - Калин Димитров, чиято кандидатура министърът на отбраната  Тодор Тагарев не е съгласувал с никого, даже и с Демократична България, научи Епицентър. бг.

 

А назначението на Калин Димитров е повече от скандално след неговите самопризнания, които осветлиха биографията му. През март м.г. той самичък се похвали пред Нова тв, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 година и че е работил като инструктор за Министерство на вътрешните работи в Киев. 

 

„ През 2014 година съм работил с два от по този начин наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „ Днепър ” от град Днипро (Днепропетровск) и с батальона „ Донбас ”. Това са батальони от Националната армия на Украйна. Това са много съществени подразделения, които съществено вземат участие в защитата на градовете в Украйна ”, описа Димитров в  тв ефира. 

 

Явно близостта на Калин Димитров и Тагарев е по линия на Украйна. Както е известно българският министър на защитата също е работил по това време като консултант в армейското ръковоство на Украйна.

 

И в ГЕРБ, и в Движение за права и свободи научиха за следващата украинска връзка в българската войска от медиите. Преди две седмици водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мощното си неодобрение от кадровите назначения на Политическа партия и Демократична България и от обстоятелството, че няма координация сред сътрудниците, които поддържат държавното управление.

 

Досега изпълнителен шеф на ТЕРЕМ бе полковникът от запаса Кръстю Кръстев. Той бе назначен отпред през 2021 година при ръководството на служебното държавно управление на Стефан Янев.

Съветът на шефовете на ТЕРЕМ се усилва от 5 на 7 души и по този начин няма да има освободени от досегашните шефове.

За нов началник на съвета на шефовете е назначен Димитър Стойчев, който медийни изявления свързват с ДСБ.         

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР