В Университетска спешна болница Пирогов беше извършена много сложна операция,

...
В Университетска спешна болница Пирогов беше извършена много сложна операция,
Коментари Харесай

В Пирогов спасиха 62-годишен мъж с тежко заболяване

В Университетска незабавна болница " Пирогов " беше осъществена доста комплицирана интервенция, с помощта на която избавиха живота на 62-годишен българин. Тя се осъществя от екипа на доцент Николай Велинов  - началник на Ендоваскуларния център на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " дружно с Проф. Йерун Богартс - хибриден неврохирург от Нидерландия, оповестяват от лечебното заведение.

Проф. Богартс е началник на Съдовия и ендоваскуларен център в Неймеген (Nijmegen), който е един водещите центрове за мозъчно-съдови болести в Европа. 

Светилата в неврохирургията избавиха живота на 62-годишния пациент с съществуване на мозъчен кръвоизлив породен от артериовенозна малформация.

В съответния случай пациентът бил високорисков заради съществуването на предшестващ мозъчен кръвоизлив и ангажирането  на голям брой функционално значими съдове от АВМ в това число двете офталмични артерии (риск от загуба на зрение).  

Международният екип неврохирурзи направил извънредно комплицираната ендоваскуларна намеса в Ендоваскуларния съдов център на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", оборудван с най-голям клас инсталация. 

Към момента пациентът  се възвръща и раздвижва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР