В унгарския град Сомбахтей почетоха паметта на Цар Фердинанд с

...
В унгарския град Сомбахтей почетоха паметта на Цар Фердинанд с
Коментари Харесай

Почетоха паметта на цар Фердинанд с тържествена церемония в унгарския град Сомбахтей

В унгарския град Сомбахтей уважиха паметта на Цар Фердинанд с тържествена гала в памет на 11-и Хусарски полк, съобщи kingsimeon.bg.

Инициатор на честването е съдружие “11-и Хусарски полк за запазване на традициите ”. Цар Фердинанд е служил като офицер в 11-и Хусарски полк по времето на Австро-Унгарската империя и до през днешния ден казармата в гр. Сомбахтей носи неговото име. На събитието, което се състоя на 23-ти юни, участваха кмета на града господин Пушкаш Тивадар, ръководителят на съдружие “11-и Хусарски полк за запазване на традициите ” господин Дреновац, българският дипломат в Унгария Н.Пр. госпожа Уляна Богданска.

Негово Величество Цар Симеон изпрати писмо до уредниците, с което им благодари за поканата да участва на честванията и изрече сърдечните си благодарности за самодейността, с която почитат паметта на Цар Фердинанд.

Царят подари на уредниците фотоси от фамилния списък на Царското семейство на дядо му и татко му във военни униформа на 11-и Хусарски полк.

Посланик Богданска съобщи в изявлението си, че взаимното отбелязване на сходни исторически събития способства за укрепването на връзките сред България и Унгария. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР