В Украйна тази нощ отново беше обявена мащабна въздушна тревога.

...
В Украйна тази нощ отново беше обявена мащабна въздушна тревога.
Коментари Харесай

Отново въздушна тревога в почти цяла Украйна

В Украйна тази нощ още веднъж беше оповестена огромна въздушна паника. По-рано Киев съобщи, че неговите сили към момента напредват към Бахмут, за да обкръжат опустошения източен град, откакто Москва поздрави частната наемническа група " Вагнер " и съветските войски за завладяването му.

Въздушната паника, която засегна съвсем цялата страна бе анулирана сутринта в множеството области. По-рано беше обявено за гърмежи в Днепър и Запорожие. Снощи изпратен от Русия дрон камикадзе е бил свален над морето от противовъздушната защита на Одеска област.

Руският президент Владимир Путин похвали през вчерашния ден своите постоянни войски и групата наемници " Вагнер " за завладяването на източния украински град Бахмут, за който се води най-дългата и най-кръвопролитната борба в 15-месечната война.

По-късно обаче почитан украински военачалник сподели, че силите на Киев към момента управляват част от Бахмут, което ще им разреши да влязат в града, когато обстановката се промени. Генерал Олександър Сирски съобщи в Телеграм, че украинските войски напредват към съветските сили в предградията и се приближават до „ тактическо обграждане “ на града.

Украинският водач Володимир Зеленски също отхвърли изказванията на Москва, че управлява Бахмут и съпостави руините на източния град с разрушаването на Хирошима през Втората международна война, оповестява БНР.

На срещата на върха на Г-7 в Хирошима Зеленски получи уверения за трайна поддръжка от групата на 7-те най-богати демокрации в света. В най-новия пакет от военна помощ, разгласен от американския президент Джо Байдън, в размер на към 375 милиона $, Киев ще получи още муниции за тежката артилерия и реактивните системи за залпов огън, както и бронирана техника.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР