В Украйна отново играят футбол, след като местното първенство беше

...
В Украйна отново играят футбол, след като местното първенство беше
Коментари Харесай

В Украйна отново играят футбол въпреки войната

В Украйна още веднъж играят футбол, откакто локалното състезание беше възобновено през днешния ден. Въпреки продължаваща война футболната федерация реши шампионата да се играе на територията на Украйна. 
Прочетете още
В момента се играе и първият дуел за новия сезон сред Шахтьор Донецк и Металист Харков, който се организира на националния стадион в Киев. 

Естествено мачовете се играят пред празни трибуни и със специфични инструкции за всички, които са на стадиона по какъв начин да реагират при бомбена опасност. Ако се стигне до опасност от бомбардировки футболистите ще се укрият в бомбоубежища на стадионите. 

Причината през днешния ден шампионата да бъде възобновено е Деня националното знаме - 23 август, а на следващия ден 24 август ще се означи и 31 години от приемането на самостоятелност на Украйна от Съветския съюз.

В Украйна не се беше играл футбол от декември, когато шампионата беше в зимна пауза, а по-късно вторият полусезон не започва поради започването на войната.

Повечето тимове в Украйна се приготвят в Полша, Словакия и Швеция, а отборите, които играят в евротурнирите играят в Полша. Много е евентуално тимовете да идват в Украйна единствено за мачовете. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР