В Украйна нацистите подготвят провокации с токсични химикали, за да

...
В Украйна нацистите подготвят провокации с токсични химикали, за да
Коментари Харесай

Украинските неонацисти се готвят да използват химическо оръжие

В Украйна нацистите приготвят провокации с токсични химикали, с цел да обвинят съветските военни за случилото се, сподели на брифинг генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита.

„ В Суми, в химическия цех „ Сумихимпром “, националистите минираха хранилища с амоняк и хлор, с цел да отровят всеобщо жителите на Сумска област, в случай че елементи на съветските въоръжени сили влязат в града “, сподели той, наричайки това „ изцяло възмутителни обстоятелства “.

Освен това в село Котлярово, Николаевска област, бойци от националистическите формирования приготвят провокации с използването на токсини, уточни Мизинцев.

„ За това в постройката на локалното главно учебно заведение към този момент са доставени контейнери с токсични химикали, които се възнамерява да бъдат взривени при доближаване на частите на съветските войски “, добави генералът.

Той акцентира, че съветската страна авансово предизвестява целия цивилизован свят и интернационалните организации за провокациите на украинските управляващи, за които те още веднъж желаят да обвинят съветските военни, както се е случвало доста пъти преди.

„ Всичко това се прави с директната поддръжка на управлението на Съединени американски щати и редица страни от Европейския съюз, които преглеждат Украйна като инструмент на антируската политика “, сподели генералът.

На 21 февруари Владимир Путин, в отговор на претенции от републиките на Донбас и след апел на депутатите от Държавната дума, подписа укази за признание на суверенитета на ЛНР и ДНР. Рано сутринта на 24 февруари Русия стартира военна специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна. Путин назова задачата ѝ „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “.

Според Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски.

В южната част на Украйна съветската войска пое контрола над Херсонска област, Мелитопол, Бердянск и блокира Мариупол, в този момент боевете се водят в центъра на града. Това даде опция да се откъснат въоръжените сили на Украйна от брега на Азовско море и да се направи връзка с групата войски в Донбас. В източно направление Народната милиция на ДНР освободи Волноваха и доближи до линията Верхнеторецкое-Новоселовка-2. Войските на ЛНР също развиват нахлуване. Руската войска пое контрола над Балаклея. Киев е блокиран от запад, водят се боеве край Харков.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР