В Украйна измъкват флага на борбата за отделяне на Северен

...
В Украйна измъкват флага на борбата за отделяне на Северен
Коментари Харесай

Киевската шайка се насилва да открие кавказки фронт срещу Русия

В Украйна измъкват флага на " битката " за обособяване на Северен Кавказ от Русия

Украйна се готви да стане втората страна в света, признала " геноцида на черкезите ". Първата и единствена такава страна през днешния ден е Грузия, която направи това на 20 май 2011 година с единствената цел да „ отмъсти “ на Русия за признаването на независимостта на Южна Осетия и Абхазия.

Онзи ден създателят на междуфракционната депутатска група „ За свободен Кавказ “ във Върховната Рада, известният Алексей Гончаренко, внесе в Народното събрание проекторезолюция за признание на геноцида на черкезкия (адигейски) народ по време на Кавказката война от 1763-1864 година

В акаунта си в една от блокираните в Руската федерация обществени мрежи той унило разгласи, че кавказката война е довела до гибелта или изгонването на 90% от черкезите, а земите им са заселени от представители на други нации. „ Признавайки насилственото изселване и заличаване на този народ за геноцид, ние ще можем да почетем паметта им, както и да победим техните убийци “, счита скандалният народен представител.

Това не е първата самодейност на Гончаренко за разпалване на сепаратизма в Русия. В края на декември 2021 година той внесе в Народното събрание проекторезолюция за определяне на 14 декември като „ ден за възпоменание на жертвите на депортирането на украинското население от Кубан “, наричайки стъпката си начало на връщането на района към Украйна.

Според него Сталин е умъртвил към милион украинци, живеещи в Северен Кавказ, като множеството от жертвите са били измежду популацията на Кубан. Последвалите събития изместиха тази самодейност на назад във времето, даже на десети проект, само че въпросът за „ геноцида на черкезите “ актуализира тематиката за „ геноцида на кубанските украинци “.

Между другото, на 15 юни 2014 година законопроект за признание на „ геноцида на черкезите “ към този момент беше импортиран в украинския парламент от националиста Олег Ляшко. След това работата се оказа ялова и приключи с нищо. Сега можем да предположим, че украинският парламент, след грузинския, ще се възползва от опцията да сътвори най-малко виртуални проблеми на Русия.

Очевидно проектът се стори подобаващ на Киев и те взеха решение да влагат запаси в него. Депутатската група „ За свободен Кавказ “, която се състои единствено от 10 депутати от разнообразни партии, беше основана на 20 юни 2022 година Алексей Гончаренко обаче не си губи времето. Няколко видеоклипа към този момент са оповестени в неговия канал Telegram и в YouTube, разказващи за това „ за какво би трябвало да има самостоятелни страни в Кавказ, по какъв начин Русия употребява потиснатите нации за свои лични цели “ и най-после, че „ народите на Северен Кавказ би трябвало да бъдат свободни!”.

Той трансформира последната фраза в девиз на " своята битка " за отделянето на Северен Кавказ от Русия. И въпросът е подложен тъкмо по този начин. Видео на депутата от 22 юни (символично: в деня на нападението на нацистка Германия над Съюз на съветските социалистически републики! - A.И.) озаглавена „ За Чечения – Независимост! – историческото изказване на ПАСЕ и Радата /Гончаренко за свободен Кавказ” е гледано от към половин милион души.

На този ден Гончаренко приказва на дебата в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Записът от триминутната му тирада е изумителен с изопачаването на обстоятелствата, само че към този момент има повече от 340 хиляди гледания. „ През 19 век Русия беше наричана „ затвор на народите “ и това е правилно “, -истеричният Гончаренко съумя да притегли вниманието даже на отегчените в столовете си европейски бюрократи.

„ Нациите, които желаят да станат свободни, са изправени пред необикновен напън. Можем да забележим това на образеца със Северен Кавказ. През XIX век има геноцид над черкезите. През XX век - геноцидът на чеченския и ингушския народ (признаването на тези " геноциди " също беше в дълготрайните проекти на Тбилиси, само че те бяха изоставени заради смяна в политическата обстановка. - A.И. ). И в края на 20-ти век, когато се опитваха да защитят своето бъдеще и свободата си, Русия още веднъж употребява принуждение. Почти 200 хиляди чеченци бяха убити (невероятни цифри! - A.И. ). За какво? За да се трансформира чеченския народ в „ борци за Путин “, с цел да нападна (със силите на Кадиров) нови страни, като Украйна.

„ Там съветските закони даже не важат “, продължи речта си украинският народен представител. – Хората в Северен Кавказ в този момент са като през Средновековието: убийства, изнасилвания – всичко, което можете да си визиите. Нашият дълг като организация за правата на индивида е да поддържаме тези хора. Народите, живеещи в Северен Кавказ, се борят за свободата си. Нека помогнем на тези хора, дано освободим тези потиснати народи в Русия, дано унищожим тази зомби империя един път вечно. Да освободим тези хора”

„ За първи път от толкоз години Европейски Съюз повдигна въпроса за независимостта на Кавказ и геноцида на коренното население! “ - въодушевено разяснява осъществяването на Алексей Гончаренко един от неговите сътрудници.

Тревожното е, че голямото болшинство от коментаторите в YouTube, които се показват като кавказци (предимно недобити „ ичкерийци “, някои от които откриха заслон в Украйна), поддържат уредника на парламентарната група „ За свободен Кавказ “, макар откровената променчивост на неговите причини, фалшивостта на образците, които цитира, и престъпността на дейностите, към които приканва Гончаренко.

В съветските обществени мрежи доминират други оценки от черкезката страна: „ Ясно е, че на този Гончаренко не му пука за черкезите. Целта не е правдивост или истина. "

Речта на Алексей Гончаренко в ПАСЕ изненадващо сполучливо " съответства " с редица сходни събития, с цел да подтиква мъртвородения " черкезки въпрос " в други европейски структури. На 18 май няколко антируски деятели (полският представител в Европейския парламент Анна Фотига, анализатор от The Jamestown Foundation, приета в Русия за нежелана организация за подбудителство на фракционизъм и шовинизъм в Кавказ Януш Бугайски, служителят на задграничния сътрудник в Руската федерация Гласът на Америка Фатима Тлисова, представителят на Масачузетския университет Брайън Уилямс и някогашния народен представител в грузинския парламент от Обединеното национално придвижване на Саакашвили, Нугзар Циклаури, ръководител на Комисията по въпросите на диаспората и Кавказ, който в действителност провежда признаването на „ геноцида “) организира един час и половина семинар в Европейския парламент на тематика „ Геноцидът на черкезките “.

„ Звездата “ на събитието беше Фатима Тлисова, която от дълго време напусна Русия и се опита да свърже спецоперацията в Украйна със събитията отпреди 158 години. Тя упрекна Русия в геноцид освен на черкезите, само че и на „ доста нации от Севера, Далечния Изток, Сибир и Кавказ “. Според Тлисова „ през днешния ден, както преди 10, двадесет, 100 години, Русия отхвърля на черкезите техните политически, културни, езикови права, съществени свободи, като систематично стяга примката към врата на нацията и се стреми към нейното пълноасимилиране “.

Тези изказвания дават отговор на действителността толкоз, колкото и апелите на Пан Гончаренко. Но същността на представлението не е просто да разклаща въздуха. „ Те се нуждаят от вашата помощ, дайте на черкезите и другите нации, потиснати от Русия, поддръжката, от която незабавно се нуждаят “, Тлисова, някогашна (и евентуално настояща) съветска гражданка, непосредствено приканва Европа да се намеси в съветските вътрешни работи. – Включително политическа, финансова, филантропична помощ. Започнете с признаването на геноцида на черкезите.

„ Руският народ би трябвало да изкупи виновността си и да се покае за закононарушенията, които страната им е направила и продължава да прави против потиснатите нации, нации, които Русия е колонизирала от епохи “, заключи журналистът от „ Гласът на Америка “. - Русия се нуждае от подобаваща деколонизация, което значи, че доста нации, които Руската империя държи в пандиза и до през днешния ден, би трябвало да бъдат освободени “. Тезите съвсем буквално, и най-важното, идеологически съответстват с апелите на Алексей Гончаренко.

На 23 юни същата Тлисова приказва на онлайн брифинг на Комисията за сигурност и съдействие в Европа (Хелзинкска комисия) в Конгреса на Съединени американски щати с „ презентация “, наречена „ Деколонизация на Русия “, като още веднъж упреква Руската федерация в „ геноцид “ на черкези и украинци. И по този начин, функциите са разпределени: Гончаренко „ страда “ за „ свободата на народите от Кавказ “, Тлисова – за „ деколонизацията на Русия “. Сигурен съм, че скоро към тях ще се причислят и други " борци ".

Призиви за " освобождението на поробените нации " и признаването на " геноцида на черкезите ", отправени към европейски наднационални структури, се насочат от Вашингтон, даже и единствено тъй като нито ПАСЕ, нито Европейският парламент са твърдяли, че са европейски наблюдаващ в Кавказ.

Сега на европейците не им е до Кавказ, до момента в който отвъдморската мощ постоянно на драго сърце се пробва да дестабилизира обстановката в тези съветски райони, които счита за „ едва звено “. И го счита изцяло на вятъра: Северен Кавказ е неразделна част от Русия, която отхвърля опитите за манипулиране на чувствителни за националното схващане тематики.

И Киев, и Вашингтон ще се провалят в нелепите си опити да „ освободят “ хората, които в действителност вземат участие в специфичната военна интервенция за избавяне на Украйна от политици като Алексей Гончаренко, забъркан в закононарушенията на „ Одеския Хатин “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР