В Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Това заяви заместник-държавният

...
В Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Това заяви заместник-държавният
Коментари Харесай

САЩ признават, че в Украйна има съоръжения за „биологични изследвания“

В Украйна има уреди за биологични проучвания. Това съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, представена от изданието. Тя разяснява, че Вашингтон работи с Киев, с цел да се предотврати попадането им в ръцете на съветските сили.

„ Украйна има уреди за биологични проучвания, за които в действителност сме много загрижени, че съветските войски, съветските сили, може да се стремят да получат надзор. Ние работим с украинците по какъв начин да се предотврати да попаднат в ръцете на Руските сили, в случай че се приближат “, сподели Нюланд.

Изказването ѝ беше в отговор на въпрос на републиканския сенатор Марко Рубо, който попита дали Украйна има химически или биологични оръжия. Нюланд се яви на чуване пред комисията по външни връзки на Сената за нашествието на Русия в Украйна.

Що се отнася до допустима биологична тя е безапелационна, че в случай че има такава, отговорена ще бъде Русия. Зам.-държавният секретар изрази убеденост, че Москва ще е огромният губещ.

„ Ясно е, че Русия ще загуби този спор – това е единствено въпрос на време “, съобщи тя и добави, че Украйна се нуждае от продължителна отбранителна поддръжка от страна на Съединени американски щати и европейските съдружници, а това може да се реализира с налагането на спомагателни стопански наказания против Русия.

В публикацията се напомня, че при започване на седмицата Москва съобщи, че украинските управляващи са унищожавали патогени, изследвани в 30 финансирани от Съединени американски щати биолаборатории в Украйна. Киев отхвърли създаването на биологично оръжие.

На този декор Китай настоя Съединени американски щати да дадат детайлности по отношение на хипотетични биологични лаборатории на Съединени американски щати в Украйна.

„ Според данните, оповестени от Съединени американски щати, тя има 26 биологични лаборатории и други свързани уреди в Украйна “, сподели представителят на външното министерство Джао Лидзиен на конференция в Пекин.

По думите му Пентагонът управлява 336 биологични лаборатории в 30 страни по света под наименованието „ съдействие за понижаване на рисковете за биосигурност и подсилване на световното публично здраве.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР