В Украйна има четири ядрени централи с общо 15 реактораРуските

...
В Украйна има четири ядрени централи с общо 15 реактораРуските
Коментари Харесай

Зеленски: Руските сили напредват към трета украинска ядрена централа

В Украйна има четири нуклеарни централи с общо 15 реактора

Руските сили в този момент са завладяли две украински нуклеарни централи и напредват към трета. Това е декларирал украинският президентВолодимир Зеленски по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори през днешния ден, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Под съветски надзор са Запорожката нуклеарна централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата нуклеарна централа в Европа, както и Чернобил, която не е дейна, само че в която има личен състав, който я поддържа.

Зеленски разясни, че третата централа под опасност от завладяване е Южноукраинската нуклеарна централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев, един от няколкото украински града, които съветските сили се пробват да държат обкръжени през днешния ден.

В Украйна има четири нуклеарни централи с общо 15 реактора.

Днес Международната организация за атомна сила съобщи, че съгласно украинския нуклеарен регулатор системите за сигурност на Запорожката централа са невредими и радиационните равнища са естествени. Там при съветски обстрел породи пожар в обект в рамките ѝ в нощта против петък, само че той беше сподавен, без да има радиационно приключване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР