В украинската столица Киев е обявена въздушна тревога, това съобщава

...
В украинската столица Киев е обявена въздушна тревога, това съобщава
Коментари Харесай

В Киев е издадено предупреждение за въздушен удар

В украинската столица Киев е оповестена въздушна паника, това оповестява CNN.

Местните управляващи приканиха всички жители да се укрият в бомбоубежищата. В целия град се чуват сирени.

"Внимание! В Киев е оповестена въздушна паника! Молим всички краткотрайно да се насочат към укритията на гражданската защита ", се споделя в известие на столичната администрация.
Четири станции на киевското метро работят в режим на бомбоубежище, сподели кметът на Киев Виталий Кличко. Това са Академгородок, Нивки, Святошин и Житомир. Текстът е оповестен в формалния уебсайт на община Киев и гласи: Четири станции на аления клон на метрото, където по организационни аргументи влаковете не се движат в този момент, са отворени, с цел да могат жителите на Киев да ги употребяват като заслон при положение на въздушна паника.

"Бих желал също да ви осведомявам, че всички метростанции в Киев са налични за хората когато и да е на денонощието. За превъзмогване на заплахата. В момента метрото работи в режим на превоз. Проходът на гарата е безвъзмезден ", добави Кличко.

По-рано CNN сподели съветски десантни войски, които съгласно малкия екран към този момент са завладяли военното летище "Антонов ", 40 км на север от Киев, и водят яростни престрелки със съпротивляващата се украинска войска.

Украински представители са споделили пред медията, че съветският проект е да бъде високомерен Киев и държавното управление да бъде заменено с проруско.

Руските войски към този момент навлизат в северната част на киевските покрайнини, заяви немският в. „ Билд “, базирайки се на украинската войска. Кореспонденти на Агенция Франс Прес пък рапортуват за амножество съветски хеликоптери, които летят ниско над украинската столица. Ройтерс също удостовери навлизането.

„ Чуваме някакъв аероплан във въздуха... ", "Има облак черен пушек, сив пушек, кафяв пушек, който се издига от вътрешността на въздушната база ", описват хората в региона.

Украинските управляващи оповестиха, че седем души са убити и 17 са ранени при ракетна офанзива против военна зона североизточно от столицата Киев. Кметът на град Бровари Игор Сапожко сподели, че нападението е станало към 14:30 ч. локално време. Бровари има база на украинските специфични сили. Това беше един от няколкото съветски удара покрай Киев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР