В указа на президента има само едно име - това

...
В указа на президента има само едно име - това
Коментари Харесай

Президентът предлага на НС да гласува премиер и няма отношение към кабинета, каза Наталия Киселова

В указа на президента има единствено едно име - това на номинирания министър-председател. Съгласието за останалите министри ще се търси в Народното събрание. Това сподели в " Референдум " преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

Тя изясни, че президентът няма никакво отношение за състава на кабинета, за него лична отговорност носи препоръчаният за министър председател - в тази ситуация - Мария Габриел.

" В указа по реда на член 99 от конституцията тогава, когато претендентът за министър-председател се върне с изпълнен изследователски мандат, той уведомява президента, че е постигнал форма на единодушие и предлага да бъде определен Министерски съвет. Само че това единодушие, както го назовават, е единодушие, което ще бъде търсено в Народното събрание. Президентът се убеждава, че претендентът, препоръчан от ГЕРБ-СДС, дава отговор за условията за избиране на министър и го предлага на Народното събрание ".

Че президентът няма отношение към състава на кабинета потвърдиха и от " Дондуков " 2 - минути преди 21 часа от президентството оповестиха, че Румен Радев няма да отдръпна указа си, в който попада единствено името на Мария Габриел.

Междувременно документът беше оповестен от пиарана ГЕРБ Никола Николов.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР