В Турция разпространиха доклад за мерките, приложени от властите по

...
В Турция разпространиха доклад за мерките, приложени от властите по
Коментари Харесай

Доклад разкрива мерките на властите при извънредното положение в Турция през 2016 г.

В Турция разпространиха отчет за ограниченията , приложени от управляващите по време на изключителното положение , оповестено след несполучливия опит за държавен прелом от лятото на 2016 година, оповестява вестник Hurriyet.

Комисията по следствията по отношение на ограниченията за изключителни обстановки съобщи, че ходовете включват у волнение от социална работа, анулация на стипендии, отменяне на пенсии и закриване на някои институции.

„ Класифицирането, регистрацията и архивирането на общо 482 000 досиета , в това число досиета на личния състав, трансферирани от техните институции, правосъдни преписки и някогашни заявки, са приключени “, се споделя в известие на комисията.

В обсъждания интервал са взети са общо 131 922 ограничения, а 125 678 души са уволнени от социална работа . От 22 декември 2017 година до 29 август 2019 година са признати към 6700 тъжби, като 77 600 от тях са били отхвърлени.

Двадесет и осем случая са свързани с повторното отваряне на организации, в това число телевизионни канали и фондации, които са били закрити.-->

Все още има 41 900 висящи тъжби.

„ Съответно две трети от общия брой тъжби са прегледани в границите на 20 месеца от датата на началото на процеса на взимане на решения на комисията ", излиза наяве още от публикувания текст.

Комисията е основана на 22 май 2017 година за оценка и култивиране на жалбите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР