В Туркменистан жените вече нямат право да носят тесни дрехи,

...
В Туркменистан жените вече нямат право да носят тесни дрехи,
Коментари Харесай

Туркменистан налага строги ограничения на жените

В Туркменистан дамите към този момент нямат право да носят " тесни " облекла, да боядисват косата си и да прибягват до козметични процедури като слагане на изкуствени мигли или нокти. Жените не могат и да сядат на предната седалка до водача.

Освен това има забрани за козметични интервенции като увеличение на бюста и устни или даже татуиране на вежди, което е известно измежду доста млади дами в Туркменистан.

През последните седмици десетки дами изгубиха работата си поради изказвания, че са имат импланти в гърдите си или филтри в устните си.

Ограниченията в строго следената централноазиатска страна влязоха в действие този месец, малко откакто Сердар Бердимухамедов наследи мястото на татко си като президент след фиктивни избори на 12 март.

Според многочислени очевидци в Ашхабад и други туркменски градове, полицията при невиждана акция на публични места и офиси задържа дами с изкуствени мигли и/или нокти и ги води в полицейските сектори.

Според един гражданин на Ашхабад на дамите било казано да се отърват от резултатите от козметичните си процедури и да платят санкция от към 140 $. Това е половината от междинната заплата в Туркменистан.

Освен това служители на реда стопират дами по улиците и в градския превоз, с цел да ревизират дали устните им са козметично уголемени, твърди гражданин на Балканския край пред Радио Азатлык.

„ Полицията изисква дамите да смъкват маските си, с цел да ревизират дали устните им са уголемени “, споделя един от жителите пред, поискал анонимност.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР