В цялата страна продължава акцията на полицията срещу купуването на ...

В цялата страна продължава акцията на полицията срещу купуването на

44 досъдебни производства и над 300 преписки е образувала прокуратурата за търговия с гласове

В цялата страна не престава акцията на полицията против пазаруването на гласове. Проверки през днешния ден имаше в няколко области, има арестувани. Цената на глас не престава да пораства, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Столичният квартал “Христо Ботев ” осъмна през днешния ден с 10 КПП-та. Проверяваха коли и парцели.

Освен против търговията с избор, акцията беше ориентирана и против наркоразпространението. Задържани са над 10 души.

Операции се организираха и в Пловдив, Свиленград, Стара Загора и Плевен. Девет души бяха арестувани във Варненско.

Тенденцията за понижаване на изборната интензивност води до повишение на цената на едни глас - той към този момент доближава 100 лева, демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи. Не липсват и нови схеми.

" Те са най-много по линия на така наречен корпоративен избор. Такива практики се следиха и при раздаването на дърва на избрани места. Една забележителна част от популацията някак си се инвалидизира през последните две години, с цел да може да гласоподава с обичаната хартиена бюлетина ", сподели Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи следи целия престъпен контингент, така като има данни, че едни и същи хора се занимават с търговия с избор, наркоразпространение, трафик на мигранти и контрабанда.

Източник: bnt.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg