В Централния военен клуб тази вечер се проведе традиционният коледен

...
В Централния военен клуб тази вечер се проведе традиционният коледен
Коментари Харесай

Централният военен клуб прие традиционния коледен офицерски бал

В Централния боен клуб довечера се организира обичайният коледен офицерски бал. Той е с благотворителна цел - събират се средства за деца на починали военнослужещи.


Върнал се е от задача в Афганистан. Било е тестване. Майор Василев е отличник на випуска си и през днешния ден за първи път е на офицерски бал. Дълг, чест и привилегия - това е да си офицер от българската войска за него.
майор Андрей Василев - 61-ва механизирана бригада, гр. Карлово: Избрах да послужвам на народа си. Да помагаш в тежки моменти, когато другите не могат.
Тази година посланието на офицерския бал е към децата на починалите военни.

Красимир Каракачанов - министър на защитата: Да отворим сърцата си за тази благотворителна идея.
майор Андрей Василев - 61-ва механизирана бригада, гр. Карлово: Мисля, че е една добра идея, с която ние би трябвало да подпомогнем тези деца.
Първият офицерски бал у нас е проведен от княз Александър Батенберг. Традицията продължава до 1944 година, когато е прекратена, защото е одобрявана като буржоазна демонстрация. През 2014 година още веднъж се възвръща.
майор Андрей Василев - 61-ва механизирана бригада, гр. Карлово: Идеята е била да се покажат почтени хора и офицери от обществото.
На първия си бал майор Василев е съпроводен от своята дама, също боен, както повелява традицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР