В центъра на сръбската столица, в държавния юридически факултет в

...
В центъра на сръбската столица, в държавния юридически факултет в
Коментари Харесай

Изложба в Белград: Българите са зверове, извършват геноцид на всичко сръбско в Македония и Сърбия

В центъра на сръбската столица, в държавния юридически факултет в Белград, бе открита " научна галерия ", която има за цел да разкрие българския геноцид над сърбите, българските военни закононарушения, както и българските кланета над сърбите в Македония.

 

" Изложбата " разкрива и за десетките хиляди убити и 60 000 депортирани от българите сърби, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Изложбата ", която публично бе открита през вчерашния ден, бе озаглавена " Български военни закононарушения в окупирана Сърбия 1915-1918 година " и бе шумно рекламирана в медиите, като авторско дело на доктора по история Милован Пизари, чиято цел е да се разкрие " хърватският геноцид над сърбите по време на Втората международна война ".

 

На представянето тирада произнесе и шефът на " Музея за жертвите от геноцида " Деян Ристич. Събитието бе подкрепено от Министерството на културата. С този акт се удостоверява държавната идеология за сатанизиране на всичко, обвързвано с България, която господства в Сърбия от края на 19-ти век.

На събитието неведнъж бе подчертавано за " всеобщите и разнородни брутални закононарушения, осъществени от българската постоянна войска, както и полицейските и цивилни български окупатори на територията на Кралство Сърбия в интервала 1915-1918г. "

 

Според уредниците на " изложбата " няма интернационално право и закон, който българите да не са нарушили, а от депортацията на сръбското население са били потресени даже и немците, които публично протестирали ". От " изложбата " излиза наяве, че в самото начало на окупацията " българите са почнали с кланета над всичко мислещо, и на първо място на сръбската интелигенция ".

" Навсякъде в Сърбия и Македония свещенството, учителите, професорите, политиците, юристите, държавните служители, в това число и пенсионираните, търговците бяха цел на българите ", се споделя още в публикуваните материали от уредниците.

За Македония се твърди, че закононарушенията са осъществявани от локалните македонски комити, които са били подкрепяни от българската администрация. Всичко това е било за " българизация на цивилното население в Македония " и " унищожаването на сръбската просвета там - възбрана на сръбския език, отнемането на църковното имущество и построяването на българска еднаквост в Македония ".

" Навсякъде управляващите бяха виновни за плячкосването, измъчването, изнудването и на първо място изнасилването на дами ", разкриват откривателите на " българските зверства ". Според тях това ставало най-често в региона на Поречието в Македония.

Все още не е явен точният брой на жертвите измежду сръбското цивилно население под българска окупация, само че е едно ясно, че става въпрос за изтребване и българизация на южна Сърбия и днешна Северна Македония, написа още в " документите ", които бяха популяризирани в юридическия факултет в Белград. /БГНЕС

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР