В труднодостъпна местност, в дълбоко дере в планината край радомирското

...
В труднодостъпна местност, в дълбоко дере в планината край радомирското
Коментари Харесай

​Ст. комисар Млеканов: Не се отказахме и благодарение на общите усилия Сашко отново е при нас

В труднодостъпна околност, в надълбоко дере в планината край радомирското село Червена могила,  разбъркан екип от служители на реда и доброволци от  Клуба  по делта и парапланеризъм  в Перник  откриха 12-годишния Сашко, който изчезна преди 9 дни. 

Благодаря за напъните на всички хора, които не се отхвърлиха дружно да търсим детето и дружно го открихме, с тези думи директорът  на ОД Министерство на вътрешните работи Перник старши комисар Павел Млеканов се обърна към  сътрудниците си, доброволците и локалната власт. Работихме по доста версиите,  нито една не бе отхвърлена, само че хубавичко логичност сочеше, че би трябвало да бъдем в планината и по тази причина се обърнахме към планинарите – хора, които са подготвени, знаещи по какъв начин да търсят  там, изясни старши комисар Млеканов. Той добави, че няма информация някой да е приютил и държал изчезналото дете.

„ Вече имаме мотив да се усмихнем. Сашко е открит жив. В положително положение е “, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Планинарите Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по пара и делтапланеризъм в Перник, които първи забелязали момчето, го нарекоха войник. Разказаха, че Сашко е оживял, тъй като се е борил. Намерен е замърсен, отпаднал, гладен и жаден –  първото, което е изискал е вода. Делтапланеристите са безапелационни, че не искат  препоръчаната от  бащата на момчето парична сума.

12-годишното дете е в „ Пирогов “, където ще му бъдат направени всички нужни проучвания.

От  Окръжна прокуратура Перник  обявиха, че  задачата на следствието ще бъде да се открият всички обстоятелства и условия към изгубването на Сашко.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР