В трудната четворна коалиция БСП прояви диалогичност, джентълменство, разбиране, но

...
В трудната четворна коалиция БСП прояви диалогичност, джентълменство, разбиране, но
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Завършването на АЕЦ “Белене“ ще промени облика на българската икономик

В сложната четворна коалиция Българска социалистическа партия прояви диалогичност, джентълменство, схващане, само че в това време беше и безапелационна. Ние се радваме, че Българската социалистическа партия съумя да убеди своите сътрудници и дружно да гласуваме по-голямата част от социално-икономическата стратегия на левицата, която беше стратегия по увеличение на приходите. Първо на работещите млади фамилии, помощта за бизнеса и отбраната на най-уязвимата част от обществото - пенсионерите с първите доста значими стъпки в нарастването на пенсиите. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в Плевен проф. Румен Гечев по радио “Фокус “.
По думите му, четиримата министри на левицата са свършили добра работа, което е оценка и на българското общество. „ Без Българската социалистическа партия, тази коалиция нямаше да просъществува дълго и приносът на Българска социалистическа партия е видим, по тази причина отиваме към изборите с намерено лице “, сподели още той.
„ Нямаше по какъв начин нашите оферти да бъдат признати без поддръжката на нашите сътрудници, ние в никакъв случай не сме го отричали това. Но няма никакво подозрение, че основател беше Бъларската социалистическа партия “, безапелационен е социалистът във връзка с преписването на непознати заслуги.
Според Румен Гечев Българска социалистическа партия е заела безапелационна позиция по някои външнополитически проблеми и даде да вземем за пример: „ Имаме сериозен принос, че България е една от трите страни в Европейски Съюз, които не изнасят оръжия за Украйна. Второ - ние гласувахме изрично срещу френското предложение по отношение на Република Северна Македония. Ние бяхме и срещу изгонването на 70-те съветски дипломати, защото това са тежки последствия за българската стопанска система. “
Социалистът посочи, че при последните два образеца сътрудниците не са ги послушали, само че тези решения са взети след вота на съмнение към държавното управление, по тази причина е нямало смисъл Българска социалистическа партия да напуща обединението.
„ Нашите гласоподаватели чакат Българска социалистическа партия да продължи да бъде стожер на обществената сигурност на българското общество “, съобщи проф. Гечев  и продължи: „ Българите видяха, че в границите на комплицираната коалиция,БСП беше предвидим сътрудник, сподели правотата на своите оферти. Българска социалистическа партия първа предложи да има таван на цената за електрическа енергия, а преди години организирахме референдум за АЕЦ “Белене “, защото в последните 15 години настояваме, че нуклеарната енергетика има бъдеще и планът би трябвало да бъде приключен “, разяснява той и добави, че и за двете неща се се оказали прави.
Във връзка със срещата си в Белене, проф. Гечев съобщи: „ Гражданите дадоха доста висока оценка на позицията на Българска социалистическа партия за АЕЦ “Белене “. Завършването на плана и развиването на нуклеарната енергетика има освен районно значение, само че ще промени образа и на цялата българска стопанска система, ще обезпечи енергийни запаси на конкурентни цени за българския бизнес и българските семейства “, счита социалистът.
„ Ние уверихме хората, че в случай че получим доверие и Българска социалистическа партия взе участие в ръководството след изборите, изрично ще създадем и третата стъпка в пенсионната система, тъй че тя да придобие обективен европейски тип “, заключи Румен Гечев. />
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР