В Троян тази година празникът на майсторите занаятчии - Свети

...
В Троян тази година празникът на майсторите занаятчии - Свети
Коментари Харесай

Изложба и представяне на книга в Музея на занаятите в Троян

В Троян тази година празникът на майсторите занаятчии - Свети Спиридон, ще бъде маркиран с галерия и показване на книга.

По мотив идния на 12 декември празник през днешния ден в Музея на занаятите в Троян ще бъде открита изложбата „ Троянските пътеки на Петър Гигов ". Тя е отдадена на огромния бусински грънчар, който в продължение на десетилетия е труженик за опазването на грънчарство в с. Бусинци, Трънско и взе участие в интернационалните изложения на художествените занаяти и приложни изкуства в троянското село Орешак, Пловдив, „ Етъра ", Москва, Токио, Делхи, Прага, Осло, на международното ревю в Осака. През 1963 година е почетен със званието „ Заслужил активист на националното изкуство " и е награден с медал „ Св. Св. Кирил и Методий " I степен.

Ще бъдат показани негови творби, които се съхраняват във фондовете на Музея.

В Информационно - културния център пък ще бъде показана книгата „ Глина ", а присъстващите ще се срещнат с създателя Виктория Бешлийска.

В 17.30 часа в изложба „ Серякова къща " ще бъде открита галерия живопис и статуя на художничките от Плевен Диана Тончева, Олга Ваткова и Румяна Живкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР