В третия квалификационен кръг на Шампионска лига българският шампион Лудогорец

...
В третия квалификационен кръг на Шампионска лига българският шампион Лудогорец
Коментари Харесай

Хегемонът в Швеция Малмьо застава на пътя на Лудогорец в Шампионска лига

В третия квалификационен кръг на Шампионска лига българският първенец Лудогорец ще се изправи против спечелилия от двойката Клуж - Малмьо, в случай че успее сполучливо да се оправи с МОЛ Види преди този момент.

 Лудогорец против Клуж на Едуард Йорданеску или Малмьо в Шампионската лига Обновена
Лудогорец против Клуж на Едуард Йорданеску или Малмьо в Шампионската лига

Разградчани ще гостуват в първия мач, в случай че стигнат до идната фаза

Ето най-важните исторически събития за Малмьо през годините:

Малмьо е основан през 1910 година, само че не може да се похвали с доста огромни триумфи на европейската сцена. Най-доброто му показване е през сезон 1978/79, когато доближава до полуфинал за КЕШ, само че губи от Нотингам с 0:1.

Тогава скандинавците излизат много резервирано против своя противник, така не са любимец в срещата. Това обаче им оказва голямо въздействие и позволяват гол в края на първото полувреме, дело на Тревор Франсис, след който играчите на Боб Хаутън не съумяват да се върнат в мача. Разочарованието е голямо, само че Нотингам изживява " златните " си години по това време и не е изненада, че се оправя с надалеч по-скромния тим на Малмьо.

По пътя към финала футболистите се оправят със съпротивата на Монако, Динамо (Киев), Висла Краков и Аустрия Виена. Въпреки загубата от британския тим обаче, това е най-голямата " победа " в историята на клуба, трансформирал се в първия скандинавски тим, достигнал до тази фаза на шампионата.



Останалите им два триумфа са през сезон 1974/75 и 1986/87, когато играят на четвъртфинал. В " модерната " история на Шампионска лига обаче, най-престижното показване на Малмьо е достигането до груповите етапи в шампионата.

Клубът има цели 20 шампионски трофеи и превъзходството му в шампионата на Швеция е осезаема. Старши треньор на отбора е Уве Рьослер, който застава отпред на 12 юни 2018 година, подписвайки контракт за 2.5 години.

През този сезон така наречен звезда на тима е Маркус Росенберг, който има 14 появи на терена и маркирани 7 гола. След него се подрежда различен нападател - Карлос Страндберг с 13 мача и 6 попадения. Това е и преимуществото на Малмьо при възможен конфликт с Лудогорец, че шампионата в Швеция е в разгара си сега, само че отборът е едвам шести с 22 точки, на 11 зад водача АИК.

Скандинавците са печелили и Купата на Швеция 14 пъти, а Суперкупата - единствено два.

Клубът е по-известен по света поради Златан Ибрахимович, който започва професионалната си кариера точно там.

 Клуж плаши Лудогорец с... Кулио, Камора и Джокович
Клуж плаши Лудогорец с... Кулио, Камора и Джокович

Много чужденци в състава на Едуард Йорданеску
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР