В традиционната си годишна реч пред акредитираните пред Светия престол

...
В традиционната си годишна реч пред акредитираните пред Светия престол
Коментари Харесай

Папа Франциск: Ваксинирането срещу COVID-19 е морално задължение

В обичайна си годишна тирада пред упълномощените пред Светия трон посланици папа Франциск акцентира, че битката с пандемията изисква обилни старания от страна на всички.

Той прикани да продължат напъните за имунизиране на цялото население, доколкото е допустимо. „ Това изисква многостранен ангажимент на персонално, политическо и интернационално ниво. Първо, на персонално равнище. Всеки от нас е задължен да се грижи за себе си и за своето здраве, а това се показва в ценене на здравето на хората към нас. Грижата за здравето е морално обвързване . За страдание все по-често откриваме, че живеем в свят на мощни идеологически разделения. Често хората се оставят да бъдат повлияни от моментната идеология, подкрепена от голословна информация или зле документирани обстоятелства ”, акцентира папа Франциск.
 

— AP Europe (@AP_Europe)
Той добави, че всяко идеологическо изказване прекъсва връзката на човешкия разсъдък с обективната действителност. От друга страна, пандемията ни подтиква към самобитна " терапия на действителността ", която ни кара да се надигнем лице в лице с казуса и да вземем подобаващи средства за разрешаването му. Ваксините не са вълшебно средство за лекуване, само че сигурно, наред с другите способи на лекуване, са най-разумното решение за предварителна защита на заболяването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР