В топлите летни дни кожата ни е подложена на силното

...
В топлите летни дни кожата ни е подложена на силното
Коментари Харесай

Съставките, които продуктите за грижа за кожата през лятото трябва да съдържат

В топлите летни дни кожата ни е подложена на мощното слънце, рисковите слънчеви лъчи и горещия въздух. По-високи температури обаче изискват по-специални грижи. Ето какви съставки би трябвало да има в продуктите, които избирате.
 

Слънцезащитни филтри

Много е значимо да отбраните кожата от слънцето. Затова продуктите ви би трябвало да съдържат качествена слънцезащита - и против UVA, и против UVB лъчи. Титаниевият диоксид е естествен минерал, открит в земната кора. Той е UV абсорбатор, което значи, че може да погълне UV лъчите. Той всмуква UVB лъчите и някои UVA лъчи, само че не може да обезпечи цялостна отбрана от UVA. Титаниевия диоксид е безвреден за хората и планетата, когато не е с наночастици. Цинковият оксид също е натурален UV-абсорбатор. Предпазва както от UVA, по този начин и от UVB лъчи. За хора с сензитивна кожа минералните и домашно приготвени слънцезащитни артикули с цинков оксид и титаниев диоксид са добър вид.

Хидратиращи съставки

Топлото време изсушава кожата и тя има потребност от хидратация. Заложете на артикули с хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, глицерин или алое вера.

 

Антиоксидантите са значими

Слънцето предизвиква стареене, по тази причина имаме потребност от артикули, богати на антиоксиданти. Задължително прибавете в лятната си козметична чантичка крем с витамини C и E, по този начин ще намалите нездравословното въздействие на свободните радикали.


Ексфолиращи съставки

През лятото е значимо да премахвате мъртвите кожни кафези и да поддържате порите чисти. Избягвайте нападателни ексфолианти. Използвайте нежни ексфолианти с ензимни съставки или глина.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР