В тениса нерядко сме ставали свидетели на нетрадиционни церемонии по

...
В тениса нерядко сме ставали свидетели на нетрадиционни церемонии по
Коментари Харесай

Една различна церемония: Кой е Чичо Муги, който връчи трофея на Джокович в Аделаида?

В тениса нерядко сме ставали очевидци на нетрадиционни церемонии по награждаване, в които съответната страна хазаин се стреми да разкрие част от националната си просвета, само че единствено в Аделаида можем да забележим по какъв начин старейшина връчва купата на първенеца. През вчерашния ден Новак Джокович завоюва своята 92-ра купа в кариерата, надделявайки над Себастиан Корда във финалната борба, след което бе награден персонално от представител на локално аборигенско племе. 

Става въпрос за Мейджър Ланселор Съмнър, който е по-известен в Австралия като Чичо Муги. Той е старейшина на племето нгариндери от Куронг, Южна Австралия, като се стреми да опази културата, обичаите и историята на туземците и да я съобщи на идващите генерации. Чичо Муги желае да покаже на австралийците, че аборигенската просвета проповядва шерване с другите и взаимна работа за богатството на цялата общественост. Освен това той е известен и поради приноса си към публичния живот в региона на здравето, общественото богатство и културното завещание на коренното аборигенско население. 

За поредна година Чичо Муги бе поканен на церемонията по награждаването в Аделаида, като още със стъпването си на корта бе мощно приветстван от феновете по трибуните, след което направи обред за " филтриране " на трофеите от отрицателна сила. Ритуалът бе високо оценен от Джокович, който по време на шампионската си тирада благодари на Чичо Муги за наличието му на церемонията:

" Искам да кажа, че беше доста специфичен миг да бъда блажен от един от членовете на локалното население, което е било по тези земи в продължение на хиляди години. Благодаря, че пренасяте своята просвета и история във времето, това е в действителност вдъхновяващо. Надявам да се забележим през идната година! ".

Novak Djokovic hails Australian indigenous people in his winning speech
" I`d like to say that it was a very special moment to have the blessing from one of the members of the indigenous people that have been on this land for thousands of years "
— C Kristjánsdóttir ●
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР