В телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев премиерът

...
В телеграма до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев премиерът
Коментари Харесай

Борисов изрази съболезнования по повод трагедията в Кемерово

В депеша до министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев министър председателят Бойко Борисов изрази своите най-дълбоки съболезнования във връзка случая в град Кемерово, довел до гибелта на десетки хора.

„ Ужасната покруса, лишила живота и на доста деца, я прави още по-тежка за всички. Изразявам дълбоката си съпричастност и състрадание на фамилиите на починалите и искам бързо възобновяване на потърпевшите ", се споделя в телеграмата.

Броят на жертвите в комерсиалния център в съветския град Кемерово доближи 53 души, заяви ТАСС, като се базира на оперативния щаб за очистване на изключителната обстановка. " На мястото на пожара в региона на кинозала са открити телата на още 11 починали. Така е доказана гибелта на 53 души ", сподели представител на щаба.

От там оповестиха, че се търсят още 16 души. " Те може да се намират в кинозалите, които са се срутили от четвъртия на третия етаж ", изясни представителят. Смъртта им беше доказана и от Министерството на изключителните обстановки. Заместник-министърът Владлен Аксьонов изясни, че при обследването на постройката е открито запазването на още две спомагателни огнища на тлеене в обособени пространства. Две от трите кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж, изясни Аксьонов. Намерените тела още не са разпознати.

Четирима души са арестувани и разпитани, в това число арендаторът на помещението, в което се допуска, че е зародил пожарът, както и шефът на компанията, обслужваща комерсиалния център, заяви говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР