В телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц и с

...
В телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц и с
Коментари Харесай

Путин: Готови сме да намерим възможности за безпрепятствен износ на украинска пшеница


В телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц и с френския си сътрудник Еманюел Макрон съветският президент Владимир Путин е изразил подготвеност да взе участие в решаването на очертаващата се световна продоволствена рецесия. В същото време Путин е настоял за анулация на антируските наказания. От Москва предава кореспондентът ни Ангел Григоров.

Владимир Путин е декларирал пред сътрудниците си, че същинските аргументи за проблемите с доставките на селскостопанска продукция са неправилната икономическа и финансова политика на западните страни и антируските наказания.

“Русия е подготвена да помогне за намирането на разновидности за безконтролен експорт на зърнени култури, в това число от украинските черноморски пристанища”, е споделил Путин, представен от пресслужбата на Кремъл.

Според него доставките на съветски торове и селскостопанска продукция ще понижат напрежението на международния снабдителен пазар, само че за задачата би трябвало да бъдат анулирани съответните наказания против Русия. Путин е предизвестил, че продължаващите западни оръжейни доставки за Украйна основават риск от по-нататъшно дестабилизиране на ситуацията и изостряне на филантропичната рецесия.

Освен това той е обвинил Киев за замразяването на мирните договаряния и е удостоверил готовността на Москва за обновяване на разговора.

По-рано през седмицата Владимир Путин беседва по телефона с италианския министър председател Романо Проди и с австрийския канцлер Карл Нехамер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР